x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul municipiului Gheorgheni, Mezei Janos, reținut pentru 24 de ore

Primarul municipiului Gheorgheni, Mezei Janos, reținut pentru 24 de ore

de Agerpres    |    26 Ian 2015   •   22:21
Primarul municipiului Gheorgheni, Mezei Janos, reținut pentru 24 de ore
Primarul municipiului Gheorgheni, Mezei Janos, a primit luni seara ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, din partea procurorilor DNA Târgu Mureş, au declarat surse judiciare. 
 
Mezei Janos a fost adus la audieri în cursul după amiezii, după ce toată ziua procurorii anticorupţie au efectuat mai multe percheziţii, inclusiv la locuinţa primarului şi la sediul Primăriei, de unde au ridicat mai multe cutii cu documente. 
 
Potrivit unor surse din cadrul Primăriei, percheziţiile au început la locuinţa primarului încă de la ora 6,00, precum şi la sediul municipalităţii, iar în jurul orei 10,00 Mezei Janos a venit la primărie însoţit de mascaţi şi de procurori DNA. Aceleaşi surse au mai spus că procurorii DNA ar fi solicitat toate documentele legate de firma Monturist SRL, la care primăria deţine 48%, dar au efectuat percheziţii şi la o firmă de topografie. 
 
De asemenea, surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că primarul din municipiul Gheorgheni este suspectat de abuz, după ce ar fi înstrăinat parcele de teren care aparţin SC Monturist SRL, societate în care Consiliul Local Gheorgheni este asociat şi membru fondator. 
 
Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupţie din Târgu Mureş au efectuat luni percheziţii în 5 locaţii situate în judeţul Harghita, dintre care una este sediul unei instituţii publice, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice. 
 
Aceştia efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie şi a unor infracţiuni de fals. Primarul Mezei Janos se află la al doilea mandat şi este membru al Partidului Civic Maghiar. 

×
Subiecte în articol: Mezei Janos primar georghieni