x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Probele nu demonstrează remiterea în august 2009 a 60.000 de euro lui Voicu

Probele nu demonstrează remiterea în august 2009 a 60.000 de euro lui Voicu

12 Apr 2010   •   00:00

Avocatul lui Costel Căşuneanu a pledat, luni, la instanţa supremă, pentru eliberarea clientului său, susţinând că din probe nu reiese concret că, în august 2009, acesta i-ar fi dat senatorului Cătălin Voicu suma cerută de 60.000 de euro şi nici că acesta i-ar fi cerut banii altfel decât ca împrumut.

Avocatul Gheorghiţă Mateuţ a spus, în faţa Completului de nouă judecători, că, deşi procurorii prezintă o interceptare din 3 august 2009 din care ar rezulta faptul că la acel moment Cătălin Voicu i-a cerut omului de afaceri suma de 60.000 de euro cu titlu de împrumut, aceştia nu ar fi adus alte probe care să arate faptul că suma a fost şi remisă senatorului.

Mateuţ a explicat că, deşi Voicu a cerut bani de la Căşuneanu în 3 august, omul de afaceri nu a onorat această rugăminte.

Avocatul a subliniat că atâta vreme cât procurorii nu suplimentează şi cu alte probe acuzaţia remiterii celor 60.000 de euro nu se poate vorbi de un presupus împrumut, cu atât mai mult cu cât Costel Căşuneanu a arătat în declaraţia pe care a dat-o la momentul judecării propunerii de arestare că nu a onorat acea rugăminte din 3 august a senatorului Voicu.

Totuşi, arată avocatul, Căşuneanu i-ar fi împrumutat lui Voicu în iulie 2009 o sumă de bani pe care cel împrumutat trebuia să o restituie până la sfârşitul anului.

Avocatul Mateuţ a citi în faţa celor nouă judecători interceptarea telefonica din 3 august 2009, pentru a-şi demonstra susţinerile conform cărora nu reiese "nicicum faptul că ar fi vorba de o sumă de bani cerută, altfel decât cu titlu de împrumut".

Din punct de vedere procedurat, avocatul a reclamat că judecătorul care a decis arestarea preventivă a lui Căşuneanu nu a analizat în detaliu probele şi indiciile aduse de procuror, pentru a vedea dacă acestea au corespondent în realitate.

Pe de altă parte, Mateuţ a susţinut că judecătorul de fond nu a motivat de ce cercetarea în libertate a lui Costel Căşuneanu ar reprezenta un pericol faţă de ordinea publică. "Pericolul pentru ordinea publică nu se prezumă ci se demonstrează concret", a adăugat Mateuţ.

×
Subiecte în articol: observator