x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rădoi: Ne vom supune justiţiei, de joi circulaţia la metrou va fi reluată normal

Rădoi: Ne vom supune justiţiei, de joi circulaţia la metrou va fi reluată normal

18 Noi 2009   •   00:00

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, Ioan Rădoi, a declarat că angajaţii Metrorex se vor supune deciziei instanţei, care a declarat greva ilegală, şi de joi circulaţia la metrou va fi reluată normal.

"Ne vom supune deciziei justiţiei. De mâine (joi - n.r.), reluăm circulaţia în mod normal, dar vreau să vă spun că conflictul este deschis. Vom continua să încercăm să rezolvăm toate problemele", a spus Ioan Rădoi.

Liderul sindical a adăugat că nu se poate practica o grevă legală în România decât în cazul magistraţilor.

El a mai susţinut că substraturile politice în legătură cu greva generală de la metrou la care se refereau preşedintele Traian Băsescu şi ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, sunt de fapt influenţarea politică a completului de judecată.

El a mai spus că dacă în urma negocierilor nu se va ajunge la un acord, în două-trei săptămâni angajaţii de la metrou vor recurge din nou la grevă generală.

Întrebat cum va sărbătorii sindicatul Ziua metroului, Rădoi a răspuns că prin muncă, potrivit deciziei instanţei, şi a criticat conducerea, care a găsit timpul necesar să organizeze un eveniment pentru a marca 30 de ani de existenţă a metroului. El a precizat că evenimentul a fost organizat la un restaurant din Capitală, joi, la ora 11.00.

Tribunalul Bucureşti a decis, miercuri, că greva generală de la metrou este nelegală şi a dispus încetarea protestului, angajaţii Metrorex fiind obligaţi să îşi reia activitatea.

Decizia instanţei poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti în zece zile de la pronunţare.

Asistenţii judiciari din completul de litigii de muncă au făcut o opinie separată în decizie, apreciind că greva de la metrou este legală. Votul asistenţilor judiciari este consultativ.

Potrivit legii, după ce instanţa declară greva drept ilegală, angajaţii de la metrou sunt obligaţi să-şi reia activitatea fără a mai avea loc negocieri şi, implict, fără a mai obţine majorării salariale.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator