„Noi am avut discuții la nivelul coaliției. Am discutat tot ceea ce ține de acest subiect, care a ținut prima linie pentru o lipsă de comunicare internă la nivelul coaliției. Am discutat cu mediul de afaceri, cu sindicatele, cu partenerii de coaliție. Decizia de majorare a salariului minim e luată cu această nevoie de sprijinire a mediului de afaceri, pentru că nu poți să vii către mediul de afaceri cu o măsură, sigur - fusese discutată și știam că urma să aibă loc o mărire a salariului minim, mediul de afaceri, pentru patronate era o chestiune de timp până când urma să intre în vigoare o astfel de măsură. În aceste condiții, la discuțiile care au avut loc la guvern, s-a stabilit ca această măsire să fie de 400 de lei, cu mențiunea că nu doar 200 de lei, ci 300 de lei să rămână ca sumă neimpozabilă, astfel încât patronatul, cei care au responsabilitatea planurilor de afaceri, să poată să se adapteze la această nouă schimbare a salariului minim, a creșterii salariului minim”, spune Nicolae Ciucă.
El afgirmă că „motorul dinamicii economiei româneștri este sectorul privat, de unde vine tot ceea ce înseamnă venituri la buget”.
„Ca atare, guvernul și orice instituție a statului nu trebuie să fie decât partenerul mediului de afaceri. Mediul de afaceri nu reprezintă adversarul guvernului. Adversarii sunt în altă parte, din colo de graniță. Trebuie să acomodăm toate deciziile astfel încât să nu impactăm asupra modului în care se derulează planurile de afaceri. În momentul de față există un angajament la nivelul coaliției, la nivelul guvernului, ca după această decizie de mărire să se stabilească și să se agreeze mecanismul în funcție cu cele agreate și la nivelul UE, mecanismul ca salariul minim să fie crescut pe baze clare, principiale, oneste între toți factorii”, încheie Ciucă.
(sursa: Mediafax)