x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Record de promovabilitate la evaluarea naţională pentru Capitală. Vezi câte calificative maxime s-au obţinut

Record de promovabilitate la evaluarea naţională pentru Capitală. Vezi câte calificative maxime s-au obţinut

29 Iun 2013   •   16:19
Record de promovabilitate la evaluarea naţională pentru Capitală. Vezi câte calificative maxime s-au obţinut
Sursa foto: Alexandra Pandrea/Intact Images

Peste 90 la sută dintre elevii bucureşteni care au susţinut evaluarea naţională au obţinut note peste 5, ceea ce reprezintă un record de note de promovare pentru Capitală.

Practic, faţă de anul trecut, s-au înregistrat cu 20 la sută mai multe note peste 5 la nivelul Capitalei.

160 dintre elevii bucureşteni care au susţinut evaluarea naţională au obţinut nota 10 la examenul de limba şi literatura română, în timp ce la matematică au fost înregistrate 1286 de note de 10. 87 de elevi bucureşteni au obţinut nota 10 atât la matematica, cât şi la română.

Un număr de 115.730 de absolvenţi de clasa a VIII-a, reprezentând 77,17% din totalul centralizat până la ora 16,00, au obţinut note peste 5 la evaluarea naţională, potrivit unui centralizator al Ministerul Educaţiei Naţionale.

MEN a centralizat aproximativ 90% din totalul rezultatelor obţinute la examenele din cadrul Evaluării Naţionale 2013. 

Afişarea rezultatelor s-a realizat în ziua de sâmbătă, 29 iunie, în fiecare centru de examinare, între orele 15,45 şi 16,30, contestaţiile urmând a se depune sâmbătă, între orele 16,00 - 22,00.

Potrivit MEN, subiectele au avut un grad de dificultate mediu, specific examenelor care au ca scop evaluarea competenţelor pentru finalul ciclului gimnazial.

"Subiectele şi baremele de rezolvare au fost corect redactate şi nu au ridicat probleme elevilor şi profesorilor evaluatori. În centrele de examinare au fost aplicate toate măsurile care s-au impus pentru asigurarea unui examen corect şi pentru eliminarea oricărei tentative de fraudă. În toate centrele au funcţionat camerele de supraveghere. Un elev din judeţul Timiş a fost eliminat pentru tentativă de fraudă, la proba de Limba română", se arată într-un comunicat de presă al MEN, citat de agerpres.ro.


×