x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Regele Mihai a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Agronomice. Vezi mesajul Suveranului

Regele Mihai a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Agronomice. Vezi mesajul Suveranului

04 Oct 2012   •   17:56
Regele Mihai a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Agronomice. Vezi mesajul Suveranului
Sursa foto: Karina Knapek/IntactImages

Joi, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Universitatea de Ştiinte Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Majestatea Sa Regele Mihai I a fost investit cu înaltul titlu academic de Doctor Honoris Causa. La ceremonie Regele Mihai a fost reprezentat de Principesa Moştenitoare, care a citit mesajul său.

Rectorul USAMV, Sorin Mihai Câmpeanu, a dat citire unui Laudatio şi a înmânat însemnele titlului academic Principesei Moştenitoare, în numele Regelui. La eveniment au fost prezenţi membri ai Guvernului României, Academiei Române, Senatului Universităţii şi ai studenţilor, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile româneşti. La finalul ceremoniei Alteţele Lor Regale şi participanţii au semnat actul de fondare a Centrului de cercetare Hortinvest, se anunţă într-un comunicat transmis de Familia Regală.

Mesajul  Majestăţii Sale Regele Mihai I al României a fost citit de către Principele Radu.

"Doamnelor şi domnilor,

Am primit cu bucurie vestea că Senatul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti a luat hotărârea să-mi acorde titlul de Doctor Honoris Causa, la aniversarea celor 160 de ani de învăţământ agronomic românesc.

Vă mulţumesc pentru onoarea pe care mi-o faceţi şi pentru invitaţia adresată mie şi Familiei mele la ceremonie.
Eu nu privesc acest gest ca pe o recompensă personală, ci mai degrabă ca pe un omagiu adus generaţiilor care au suferit pentru a vedea România democratică, prosperă şi liberă. Tinerii care se află astăzi în faţa noastră se vor bucura de roadele acestor binecuvântări în deceniile care vor urma.

Universitatea voastră a traversat un secol şi şase decenii în tradiţie şi modernitate şi s-a bucurat de susţinerea şi rânduiala Noastră încă de la începuturile ei. La numai doi ani după stabilirea unei Dinastii vrednice pe tronul ţării prin votul unanim al naţiunii române, în anul 1868 luna august, Carol I punea piatra de temelie a aşezământului Şcolii româneşti de Agricultură de la Herastrău, cu nădejdea că ea va dăinui şi va aduce învăţătură multor generaţii de români.

Astăzi, mă adresez vouă şi în numele predecesorului meu, cu vie mulţumire pentru tot ce s-a înfăptuit în această universitate şi cu convingerea că studenţii dumneavoastră vor duce mai departe ţara aceasta prosperă şi fericită.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!"

×