x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Revoltă în Poliție. Un agent ucis joi seara, în gara Burdujeni, din Suceava

UPDATE Revoltă în Poliție. Un agent ucis joi seara, în gara Burdujeni, din Suceava

de Diana Scarlat    |    21 Iul 2017   •   09:17
UPDATE Revoltă în Poliție. Un agent ucis joi seara, în gara Burdujeni, din Suceava
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

În cazul polițistului omorât aseară, în gara Burdujeni, din Suceava, s-a comunicat oficial că agentul de la Transporturi nu ar fi patrulat singur, iar colegul lui ar fi fost în altă parte a gării, acesta fiind chiar cel care l-a prins pe făptaș. Colegii polițistului ucis spun, însă, că el era singur în post, iar pe criminal l-a prins patrula din tren, respectiva garnitură având și o patrulă de poliție, însă nu toate trenurile o au.

 

“Suntem trimiși ca mieii la tăiere!” spun în această dimineață mii de polițiști din toată țara, după ce încă un agent a fost ucis aseară, în gara Burdujeni, din Suceava. Sorin Vezeteu, tânăr polițist de la Transporturi a fost înjunghiat în zona gâtului, cu mai multe lovituri de cuțit, de un recidivist care jurase că va ucide polițiști. Când polițistul a căzut la pământ, criminalul a continuat să-l lovească. Salvatorii ajunși la locul faptei nu au mai putut face nimic.

 

Criminalul a fost prins și a declarat că-i urăște pe polițiști, pentru că a fost condamnat pe nedrept în Spania. „Este inadmisibil să fim câte unul pe tură. Colegul nostru a ieșit să-și facă datoria, dar singur în post. Ne ducem la lucru ca mieii la tăiere. Vrem să se schimbe radical sistemul. Nu mai trebuie să existe astfel de situații. Nu mai vrem să mergem la muncă în fiecare zi cu gândul că am putea fi omorâți în timpul serviciului”, este mesajul unuia dintre polițiști.

 

În privința motivației pe care a avut-o criminalul, ar putea fi vorba despre alegerea la întâmplare a victimei sau de o răzbunare a mafiei lemnului. „Sunt mai multe variante de luat în calcul, în acest caz. Acest polițist a participat la câteva acțiuni care vizau hoții de lemne, în zona Suceava, unde există, de mulți ani, un fenomen al fujrtului de lemn. Poate fi o răzbunare a mafiei lemnului, care ar fi putut să-l folosească pe individul care l-a înjunghiat. Cealaltă variantă este că individul a făcut o fixație și a vrut să se răzbune pe un polițist, alegându-l la întâmplare. Așa cum la începutul anului, șeful de post de la Vișeu de Jos a fost omorât chiar în birou, unde era singur pe tură, și în acest caz, polițistul patrula sinur, ceea ce nu ar trebui să se întâmple. Este o regulă în domeniul acesta: polițistul nu trebue să patruleze singur, ci trebuie să fie însoțit de un coleg, de un alt polițist sau de un jandarm, într-o patrulă mixtă. Dacă ar fi avut un coleg lângă el, această tragedie nu ar fi avut loc. Sunt foarte multe locuri neocupate în sistem și de foarte multe ori polițiștii sunt nevoiți să patruleze singuri. De asemenea, uzul de armă este foarte prost legiferat, astfel încât polițiștii nu pot să se apere. Din trenul respectiv au coborât foarte mulți oameni. Cum poate lua un singur agent măsuri pentru a restabili ordinea, în astfel de cazuri?”, explică specialistul criminolog Dan Antonescu, fost șef al Serviciului Omoruri, din Poliția Capitalei.

 

La începutul acestui an, şeful de post al Poliţiei Rurale de la Vişeu de Jos, din județul Maramureș, a fost omorât de doi infractori, în timpul serviciului, chiar în secţia în care-şi desfăşura activitatea. În urma anchetei, s-a constatat că polițistul a fost victima răzbunării mafiei lemnului, cei doi criminali fîind hoți de lemn, anchetați de șeful de post. Avocatul Poporului a demarat o anchetă, pentru a afla starea reală din Poliţia Română, dar nu s-a schimbat nimic în organizarea posturilor de Poliție, în ultimele șase luni.

 

×
Subiecte în articol: crima burdujeni Sorin Vezeteu