x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

03 Dec 2005   •   00:00
Romania in 5 minute

25 de tone de gunoi dupa Ziua Nationala / Dosar penal pentru 1 leu / Avertizare - Sase judete, amenintate de ape

25 de tone de gunoi dupa Ziua Nationala

Cei peste 10.000 de turisti veniti joi la Alba-Iulia pentru a sarbatori Marea Unire au lasat in urma peste 25 de tone de gunoaie. Toti angajatii societatii locale de salubrizare au lucrat de joi seara pana ieri dupa-amiaza pentru a aduna deseurile "de sarbatoare". (Lucian Dobrater)

Dosar penal pentru 1 leu

Patru persoane s-au ales cu dosar penal pentru dare de mita, iar un conductor de tren este cercetat pentru abuz in serviciu pentru o spaga de un leu, adica 10.000 de lei vechi. Cei patru "blatisti" au fost prinsi in doua trenuri personale din judetul Buzau.

Avertizare - Sase judete, amenintate de ape

Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor a emis ieri o avertizare hidrologica catre sase prefecturi din tara. Autoritatile din Caras-Severin, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea au fost atentionate de riscul producerii unor inundatii in zilele urmatoare ca urmare a scurgerilor pe versanti, dar si datorita cresterii debitelor unor rauri. Bazinele hidrografice afectate sunt cele ale raurilor Nera, Cerna, Desnatui, Jiu si cel al Oltului inferior. (Gabriela Mladin)

Prahova - Podul de la Bucov a fost redeschis

Cel de-al doilea tronson al podului de la Bucov, afectat de inundatii la jumatatea lunii august, a fost redeschis ieri. Ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, a spus ca lucrarile de reabilitare au costat 50 de miliarde de lei vechi. Podul de peste raul Teleajen face legatura intre orasul Ploiesti si judetele din Moldova. (Nina Marcu)

Bucuresti - RADET prelungeste ultimatumul

In ultima zi din termenul pe care RADET l-a acordat asociatiilor de proprietari restantieri, datornicii incearca sa-si rezolve problemele. Reprezentantii a mai mult de jumatate dintre acestia se prezentasera pana ieri la sediile Regiei pentru a discuta reesalonarea datoriilor. In cazul celorlalti, conducerea RADET a acordat un nou ultimatum pentru luni.

Valcea - Drumurile stricate au fost uitate

Primarii din mai multe localitati valcene nu au inceput inca lucrarile de reabilitare a drumurilor si a podurilor afectate de inundatiile din acest an, desi banii au sosit de la Guvern in acest scop. Statisticile arata ca la Valcea, din 117 lucrari demarate, numai 28 au fost complet finalizate. (A.C)

Ambasada SUA - Legea farmaciei criticata

Ambasada Statelor Unite la Bucuresti critica prevederile proiectului de lege a farmaciei. Potrivit ambasadei, proiectul de lege contine masuri restrictive, care ar genera "constr‚ngeri arbitrare" asupra lanturilor de farmacii si ar limita in mod artificial concurenta in domeniul farmaceutic. "In forma sub care este propusa, aceasta lege reprezinta un pas inapoi. Lanturile de farmacii au adus imbunatatiri in ceea ce priveste serviciile pentru clientii din Romania, sustin‚nd concurenta, in loc sa o restrictioneze", arata misiunea diplomatica americana.

Expozitie - Daruri de la Muzeul Satului

La Muzeul Satului se va deschide luni, 5 decembrie, la ora 13:00, expozitia cu vanzare "Dar de Craciun", la care participa cunoscuti artisti plastici populari. Obiectele de arta populara vor putea fi cumparate de catre doritori pana la 30 ianuarie. La vernisaj, Formatia Trei Parale din Bucuresti va interpreta colinde. (Daniela Sontica)

Parchetul General - Demisii suprapuse cu revocari

Seful Sectiei a II-a din cadrul Parchetului General, Gheorghe Draghici, si adjunctul sau Niculae Andrei si-au depus demisiile la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Cei doi procurori cer sa fie eliberati din functiile de conducere dupa ce ministrul Justitiei, Monica Macovei, a solicitat Consiliului, la inceputul acestei saptamani, aviz favorabil pentru revocarea acestora. Ambele cereri vor fi discutate marti in Sectia de procurori a CSM. (Miruna Pasa)

Demers - Studiu pentru Catedrala Neamului

Biserica Ortodoxa a desemnat Ordinul Arhitectilor din Bucuresti sa studieze terenul de la Palatul Parlamentului si sa inceapa lucrarile de amplasament pentru Catedrala Mantuirii Neamului, a anuntat ieri Patriarul Teoctist. Biserica va purta hramul Sf. Apostol Andrei si al Inaltarii Domnului, dar inca nu se stie cand vor porni lucrarile, a mai spus Teoctist.
×
Subiecte în articol: observator