x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

03 Noi 2005   •   00:00
Romania in 5 minute

Ministrul Flutur, nasul Europei / Sesizari de spalare a banilor / Cazul Macovei - CSM aproape de verdict / Marko Bela - PSD incearca sa fisureze coalitia / Dosarul Revolutiei - Stanculescu va fi expertizat psihic

Ministrul Flutur, nasul Europei

Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii, a devenit ieri nasul unei viteluse venite pe lume chiar in prima zi a expozitiei Indagra. "Finuta" s-a ales cu un nume simbolic: "Europa". Flutur i-a semnat certificatul de nastere si i-a dat un pupic pe bot nou-nascutei. (F.Z.)

Sesizari de spalare a banilor

Oficiul National de Prevenire si Combaterea Spalarii Banilor (OPNCSB) a transmis Ministerului Public, de la inceputul anului, peste 700 de sesizari privind eventuale fapte de spalare de bani. Procurorii DIICOT aveau in lucru, la inceputul anului, 362 de sesizari.

Cazul Macovei - CSM aproape de verdict

Consiliul Superior al Magistraturii a finalizat verificarile in legatura cu judecarea dosarului privind casa parintilor ministrului Justitiei, Monica Macovei. "Exista suficient material probator pentru a se trage o concluzie. Raportul va fi inaintat la Comisia de Disciplina pentru judecatori", ne-a declarat ieri presedintele CSM, Dan Lupascu. Prin decizia Inaltei Curti, parintii ministrului au castigat o casa nationalizata in dauna fostilor proprietari, desi la instantele inferioare ei pierdusera procesul. (Violeta Fotache, Miruna Pasa)

Marko Bela - PSD incearca sa fisureze coalitia

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ieri ca adoptarea cat mai rapida a statutului minoritatilor nationale este in interesul coalitiei, dar exista o anumita tergiversare in adoptarea acestui proiect. El considera ca PSD incearca crearea unei fisuri in majoritatea aflata la putere prin readucerea in prim-plan a problemei maghiare.

Vernisaj - Expozitie la Galeria Posibila

Iuliana Valsan se distinge prin creatii de granita, la limita intre diferite forme de expresie plastica, marcate insa printr-un minimalism ludic. Puteti face cunostinta cu artista si lucrarile sale vineri, 4 noiembrie, ora 18:00, la vernisajul expozitiei sale "costum". Expozitia va fi deschisa pana pe 4 decembrie la Galeria Posibila din Strada Popa Petre numarul 6. Pe 5 si 6 noiembrie, artista va asteapta la un ceai in galerie. (E. Dumitrescu)

Ancheta - Boerica, favorizat de oficiali

Fostul sef al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, Ioan Melinescu, este cercetat de procurori pentru ca l-ar fi favorizat pe craioveanul Genica Boerica. Surse judiciare, citate de Mediafax, sustin ca Melinescu este banuit ca nu a raportat unele tranzactii bancare ale afaceristului. Boerica este judecat pentru ca o frauda de 300 de miliarde de lei vechi.

Pesta porcina - O mie de animale sacrificate la Alba

Directia Sanitar-Veterinara Alba a convocat de urgenta Comandamentul antiepizootic judetean, dupa ce la o ferma din comuna Cetatea de Balta doi porci au murit de pesta porcina. Membrii comandamentului au dispus uciderea tuturor celor 966 de porci din ferma, cadavrele fiind arse. (Lucian Dobrater)

Potential - Turismul aduce bani frumosi

Turismul poate aduce Romaniei cel putin cinci miliarde de euro pe an, a declarat vicepremierul George Copos, precizand ca, din cauza unei strategii gresite, tara noastra realizeaza din turism sub 2% din PIB. El a spus ca intre 2002-2004 societatea la care a fost actionar a investit in Eforie Nord peste 30 de milioane de euro.

Proces - Un politist da MAI in judecata

Unul dintre cei sapte politisti harghiteni suspectati ca au avut legaturi cu afaceristul Csibi Istvan si suspendati din functii dupa arestarea hargiteanului va da in judecata Ministerul Administratiei si Internelor. Decizia sa vine dupa ce procurorii anticoruptie au stabilit recent sa nu inceapa urmarirea penala in cazul sau pentru infractiunile de care era acuzat. Sandor Stefan este hotarat sa ceara daune.

Dosarul Revolutiei - Stanculescu va fi expertizat psihic

Generalul Athanasie Stanculescu va fi expertizat psihic dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis ieri aceasta proba la dosarul revolutiei de la Timisoara. Stanculescu a fost audiat impreuna cu Mihai Chitac, iar urmatorul termen va fi la 14 decembrie. Cei doi fusesera condamnati la 15 ani de inchisoare in 1999, dar instanta suprema a decis anul trecut sa fie rejudecati, considerand ca nu a fost respectat dreptul la aparare.
×
Subiecte în articol: observator