x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

21 Oct 2005   •   00:00
Romania in 5 minute

Profesorii cer autobuze preorasenesti

Cateva zeci de cadre didactice din judetul Ilfov au protestat ieri in Piata Victoriei din Capitala fata de suspendarea liniilor preorasenesti ale RATB. Profesorii sunt nemultumiti ca platesc de trei ori mai mult pe transport, iar contravaloarea biletelor nu le este decontata.

Bilete RATB mai scumpe

De la 15 noiembrie, o calatorie cu RATB va costa 1,1 RON, un abonament lunar pentru o linie - 25 RON, pentru doua - 30 RON si pe toate liniile - 40 RON. Abonamentul pentru o zi va costa 7 RON, pentru 7 zile - 15 RON, iar pentru 15 zile - 22 RON. (M.A.)

Invatamant - Demisie in bloc la ISMB

Aproape toata conducerea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti a demisionat ieri din functie, informeaza Mediafax, citand surse din Ministerul Educatiei si Cercetarii. Daniela Nedelcu, inspector general scolar, Viorel Tiganescu si Ilie Stefan, inspectori adjuncti, si-au inaintat demisiile fara sa precizeze motivele gestului lor. Ulterior, alte trei persoane s-au retras din conducerea ISMB.

Hotarare - Amenzi pentru fecalele cainilor

Proprietarii de caini din Bucuresti vor fi obligati sa stranga fecalele animalelor pe care le scot la plimbare in locurile publice, a decis ieri Consiliul General al Capitalei. In caz contrar, persoanele neglijente vor fi amendate cu sume cuprinse intre 1 si 5 milioane de lei vechi. Nici politistii sau jandarmii insotiti de caini nu vor fi scutiti, in cazul lor sanctiunile fiind cuprinse intre 10 si 30 de milioane de lei vechi. (Monica C. Andrei)

Trafic feroviar reluat

Circulatia feroviara intre statiile Constinesti si Neptun, intrerupta din cauza inundatiilor din 20 septembrie, a fost reluata ieri dupa-amiaza, incepand cu ora 18:00. Inundatiile de luna trecuta au distrus terasamentul caii ferate pe mai multe portiuni, pe o distanta totala de 400 de metri.

Reactie - Dan Ioan Popescu reclama la cedo

Fostul ministru al Economiei si Comertului, Dan Ioan Popescu, a sustinut ieri la Inalta Curte de Justitie ca verificarea averii sale este "politica" si ca a depasit termenul legal de trei luni. El a declarat ca va face plangeri impotriva tuturor celor implicati si ca va reclama statul roman la CEDO. Instanta suprema a ales ieri un expert contabil care va verifica toate documentele ce privesc averea fostul ministrul. (Miruna Pasa)

Craiova - Copil mort in casa liftului

O fetita de zece ani din cartierul craiovean Lapus si-a pierdut viata miercuri seara dupa ce a cazut in casa liftului de la o inaltime de sapte etaje. Ascensorul era de fapt la etajul unu, dar usa s-a deschis. Politia incearca sa afle cauzele defectiunii. Anchetatorii nu exclud ca accidentul sa se fi produs din cauza unui vecin. (C. Vasilcoiu)

Reforma Sanatatii - Nicolaescu, criticat de liberali

Pachetul de legi privind reforma in sistemul sanitar a fost criticat ieri chiar de colegii de partid ai ministrului Eugen Nicolaescu, deputatii Sorin Paveliu si Cristian Busoi. Paveliu, care este si secretarul comisiei de sanatate din Camera, a spus ca legile nu au aprobarea coalitiei, iar Guvernul "nu trebuie pus in pericol prin asumarea raspunderii pe un pachet de legi care nu contin elemente ferme de reforma". Totodata, Paveliu a sustinut ca "potrivit unei informatii care va fi confirmata luni, sanatatea va primi un buget de 3,3% din PIB". (Carmen Vintila)

Timis - CSM inspecteaza Curtea de Apel

Un inspector de la Consiliul Superior al Magistraturii a sosit ieri la Curtea de Apel Timisoara pentru a verifica daca a fost corecta decizia de eliberare a inculpatilor din "lotul Electrica Banat", transmite Mediafax. Cei 12 acuzati au fost eliberati de Curtea de Apel din cauza unui viciu de procedura.
×
Subiecte în articol: observator