x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romulus Romaşcanu, incompatibil definitiv

Romulus Romaşcanu, incompatibil definitiv

de Violeta Fotache    |    24 Mar 2010   •   00:00



Actul de constatare a incompatibilităţii de funcţie privindu-l pe consilierul din Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii - în prezent Ministerul Turismului - Romulus Corneliu Romaşcanu a rămas definitiv prin necontestare.

Actul emis de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) la data de 20 octombrie 2009 a rămas definitiv şi irevocabil, deoarece Romulus Corneliu Romaşcanu nu a contestat documentul în termenul legal, potrivit comunicatului de presă al ANI, remis ieri redacţiei. Romaşcanu a fost găsit în stare de incompatibilitate pe perioada 27 martie 2009-24 iunie 2009, când acesta a deţinut simultan atât funcţia de consilier superior la Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale (actualmente Ministerul Turismului), cât şi pe cea de administrator şi unic asociat la SC Niki Buttons LTD SRL.

Conform prevederilor legale, "fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din funcţie sau, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective". Cum documentul ANI a rămas definitiv, urmează sancţiunea.

×
Subiecte în articol: observator