x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sebastian Lăzăroiu: Băsescu poate pierde la referendum

Sebastian Lăzăroiu: Băsescu poate pierde la referendum

24 Sep 2010   •   00:00
Sebastian Lăzăroiu: Băsescu poate pierde la referendum

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu crede că preşedintele Traian Băsescu poate pierde la referendum dacă Parlamentul decide suspendarea acestuia. Pe fondul nemulţumirilor, populaţia ar putea vota pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, este de părere consilierul prezidenţial.



Lăzăroiu susţine, însă, că procedura de suspendare va fi mai dificlă decât în 2007. "Având însă în vedere precedentul din 2007 se poate ajunge la suspendare fără ca parlamentarii să aibă un motiv constituţional. Dar e greu să se ajungă la referendum pentru că nu au majoritate în Parlament. Şi există şi alte filtre instituţionale care să împiedice acest abuz", a declarat Sebastian Lăzăroiu pentru Evenimentul Zilei.

Lăzăroiu a mai declarat că un partid complet nou, pe care el îl denumeşte Albă ca Zăpada, este foarte dorit de către electorat. Lăzăroiu a spus că şi PSD, şi PNL, şi PDL ar putea fi Albă ca Zăpada dacă au capacitatea să se reformeze radical.

În cadrul unei intervenţii telefonice la Antena 3, Sebastian Lăzăroiu a încercat să dea o nouă nuanţă declaraţiilor acordate publicaţiei Evenimentul Zilei. Consilierul prezidenţial a precizat că nu-şi recunoaşte declaraţia şi că opoziţia ar putea să profite de nemulţumirea oamenilor.

×
Subiecte în articol: observator