x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SIE, îngrijorat de declaraţiile şeicului Bakri: "România nu este la adăpost de posibilitatea unor atentate"

SIE, îngrijorat de declaraţiile şeicului Bakri: "România nu este la adăpost de posibilitatea unor atentate"

05 Oct 2012   •   21:42
SIE, îngrijorat de declaraţiile şeicului Bakri: "România nu este la adăpost de posibilitatea unor atentate"

Directorul SIE, Teodor Meleşcanu a declarat că este îngrijorat de declaraţiile şeicului Omar Bakri, care constituie "un semnal că nici România nu este la adăpost de posibilitatea unor atentate".

Întrebat, vineri, la Cluj-Napoca, cum comentează declaraţiile şeicului Omar Barkri, potrivit cărora România şi Bulgaria ar putea deveni ţinte teroriste, Teodor Meleşcanu a răspuns că România trebuie să fie pregătită să prevină atentate şi mai ales să acţioneze pentru eradicarea "cauzelor acestui fenomen al terorismului".

"Bakri este mai degrabă un ideolog decât un om de acţiune, dar, evident, asemenea lucruri ne îngrijorează pe bună dreptate şi constituie şi un semnal că nici România nu este la adăpost de posibilitatea unor atentate. Suntem o ţară membră NATO, a UE, participăm la operaţiuni în Afganistan, avem nişte facilităţi pe teritoriul nostru pe care le foloseşte armata SUA, la Deveselu, suntem o ţară cu un număr important de turişti, inclusiv din Israel. Preocuparea prioritară pentru noi, a celor două servicii, este prevenirea unor asemenea acte în România şi toată lumea trebuie să înţeleagă că nu putem să considerăm că România este o ţară unde nu s-ar putea întâmpla niciodată aşa ceva. Din păcate, realitatea ne arată că s-ar putea întâmpla şi la noi, trebuie să fim pregătiţi să le prevenim şi mai ales să acţionăm pentru eradicarea cauzelor acestui fenomen al terorismului", a afirmat Meleşcanu.

Acesta a adăugat că SIE urmăreşte cu atenţie conflictul militar dintre Turcia şi Siria, în condiţiile în care orice astfel de situaţie în zonă poate avea impact asupra României.

"Orice conflict în zona noastră poate să aibă un impact şi asupra României, tocmai de aceea îl urmărim cu foarte mare atenţie, preocuparea noastră fiind, în calitate de serviciu, să înţelegem ce e în spatele acestor operaţiuni militare. Avem o poziţie foarte clară, avem o comunitate de români de aproximativ 15.000 de cetăţeni, care împreună cu membrii lor de famili se ridică la 45-50.000 de oameni, deci nu ne este indiferent ce se întâmplă acolo. Nu dorim să vedem Siria transformat într-un stat divizat, care ar putea crea probleme şi mai mari. E nevoie ca autorităţile siriene şi cele din Turcia să dea dovadă de reţinerea necesară”, a declarat şeful SIE, conform Mediafax.

×