x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sighişoara: Începe Festivalul Medieval. Am zis!

Sighişoara: Începe Festivalul Medieval. Am zis!

de Raluca Cret    |    23 Iul 2009   •   00:00
Sighişoara: Începe Festivalul Medieval. Am zis!

Festivalul Medieval de la Sighişoara le va oferi turiştilor cavaleri, domniţe şi zăngănit de arme medievale. Timp de trei zile, turiştii sunt aşteptaţi la teatru, muzică bună, produse tradiţionale şi atmosferă de basm



Festivalul Medieval de la Sighişoara nu e un simplu spectacol în aer liber. E o senzaţie, ca şi când te întorci în copilărie şi te joci cu cavaleri şi domniţe. E o agitaţie care îi cuprinde pe toţi mureşenii care vor o cultură altfel, dar şi pe turiştii din străinătate care deja îşi programează concediul în funcţie de festival. Pluteşte în aer începând de astăzi (vineri) când se dă startul oficial la cea de-a XVII-a ediţie a festivalului.

Ca în fiecare an, festivalul debutează cu parada costumelor medievale, iar spre seară vor apărea şi stegarii, dar şi aruncătorii de flăcări. Personajele de poveste vor fi în Cetate pe toată durata festivalului, iar cavalerii vor încerca să le impresioneze pe domniţe pentru care se vor şi duela. Şi bineînţeles, vizitatorii vor avea parte şi de produse exclusiv tradiţionale şi cu specific medieval. În acest an nu vor lipsi concursurile, de la frumoasa cetăţii până la prinderea purceluşului.

Festivalul vine şi cu muzică, folk sau cu specific medieval. Anul acesta, din străinătate vor veni Sofia Kallgren (Suedia), Briganthya (Franţa şi Spania) şi Dizzi din Anglia. Ai noştri vor veni cu Cimpoierii din Transilvania, Pontice, Truverii, Trooper cu Poemele Valahiei şi Nosa. Totuşi, ediţia din acest an este umbrită de lucrările care au asediat Cetatea Medievală de câteva luni bune. Primarul Dorin Dăneşan nu promite că lucrările se vor termina, nu au cum, dar promite în schimb că va face curăţenie în cetate, va acoperi gropile şi va scoate pământul, astfel ca oaspeţii să se bucure cât mai mult de atmosfera festivalului. Vorba unei turiste din Germania: "aşa trebuie să fie, aşa era atunci, cu mizerie şi noroi". Şi, vorba toboşarului, care vă aşteaptă la pozele "care sunt gratis şi nu dăunează grav sănătăţii", "am zis!".

×
Subiecte în articol: observator