x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Oprescu face apel la spitale şi poliţie în privinţa oamenilor fără adăpost

Sorin Oprescu face apel la spitale şi poliţie în privinţa oamenilor fără adăpost

22 Ian 2010   •   00:00

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a făcut un apel, vineri, către bucureşteni să semnaleze municipalitatea atunci când văd oameni fără adăpost, care îndură condiţiile grele ale iernii pe străzi şi parcuri sau în scările de bloc. În acest scop bucureştenii pot apela, începând cu ora 17,00, la linia permanentă deschisă la Cabinetul primarului general - 021.305.55.07.



La şedinţa Comandamentului de iarnă de vineri dimineaţă, Sorin Oprescu a solicitat Poliţiei Comunitare şi altor structuri din subordine să identifice şi să îi conducă pe aceşti oameni la cele 18 spitalele care se află în administrarea municipalităţii, pentru a le oferi cazare şi, eventual, o masă caldă.

Totodată, edilul general a afirmat că va lua legătură cu directorii de spitale în acest sens, precizând că adăposturile aflate în gestiunea Primăriei Capitalei nu dispun de un număr de locuri rezonabil pentru cei fără adăpost. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri dimineaţă, o atenţionare meteo cod galben de temperaturi extreme şi intensificări ale vântului.

Avertizarea este valabilă în intervalul 22 ianuarie, ora 22,00, - 27 ianuarie, ora 8,00.

În această perioadă (de vineri seară până miercuri dimineaţă), în estul, sudul şi centrul ţării, vremea se va menţine geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, astfel încât temperaturile minime nocturne se vor încadra, în general, între minus 25 şi minus 15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.

×
Subiecte în articol: observator