x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată

Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată

14 Oct 2010   •   00:00
Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată
UPDATE: Potrivit unui sondaj de opinie al GSSC Avangarde, 35% din intervievaţi sunt de părere că arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu a fost un act de justiţie normal, 19%- o răzbunare politică a preşedintelui Traian Băsescu şi 12% cred că arestarea a fost regizată între Vîntu şi Băsescu. Restul opiniilor se împart în 13%- nu ma interesează şi 19% nu pot aprecia.

0-133936-miniarestaresov.jpg

UPDATE
: Lotul Vîntu, trimis în judecată în dosarul Nicolae Popa

Sorin Ovidiu Vîntu, Octavian Ţurcan şi Alexandru Stoian au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme, în dosarul în care sunt acuzaţi de favorizarea lui Nicolae Popa.

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică i-au trimis în judecată, în 12 octombrie, pe Sorin Ovidiu Vîntu şi pe Octavian Ţurcan, pentru favorizarea infractorului, precum şi pe Alexandru Stoian, pentru complicitate la această infracţiune, se arată într-un comunicat de joi al Parchetului instanţei supreme.

Procurorii au stabilit, în urma probatoriului administrat, că în perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 euro, "convenite cu condamnatul Popa Nicolae", două tranşe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro.

"Suma îi era necesară condamnatului pentru a se ascunde, în scopul de a nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său, pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care a fost condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie", potrivit procurorilor.

În acest scop, arată procurorii, Sorin Ovidiu Vîntu a identificat şi modalităţile concrete de transfer al banilor, menite să prevină identificarea tranzacţiilor şi persoanelor implicate în aceste operaţiuni. Astfel, transferul sumei de 50.000 euro a fost pus în executare de Octavian Ţurcan.

De asemenea, procurorii au mai stabilit că, la data de 11 noiembrie 2009, Sorin Ovidiu Vîntu, prin intermediul lui Alexandru Stoian, a transmis o altă tranşă, de 20.000 euro, sumă ce urma a fi folosită pentru plata diferitelor servicii de care Nicolae Popa avea nevoie pentru a nu fi descoperit de autorităţile judiciare.

După arestarea, lui Nicolae Popa, în 2 decembrie 2009, de către autorităţile judiciare indoneziene, Sorin Ovidiu Vîntu şi Alexandru Stoian "au desfăşurat acţiuni de sprijinire a infractorului Popa Nicolae, cu scopul îngreunării procedurii de extrădare a acestuia în România", mai arată procurorii. Aceştia precizează că sprijinul s-a concretizat în demersuri de îngreunare a procedurilor de extrădare, "pentru a-l scăpa pe condamnat de închisoare şi a-l ajuta să rămână în Indonezia.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalului Bucureşti.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a fost trimis, astăzi, în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului, în dosarul privind fuga din ţară a fostului director al Gelsor Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI.

În acelaşi dosar, au fost deferiţi justiţiei omul de afaceri Octavian Ţurcan şi şoferul lui Vîntu, Alexandru Stoian, anunţă Antena3. Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, Vîntu i-a transmis lui Nicolae Popa, aflat în Indonezia, două tranşe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro.

Suma îi era necesară lui Nicoale Popa pentru a se ascunde, în scopul de a nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său, pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care a fost condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie.

Procurorii susţin că Sorin Ovidiu Vîntu a identificat şi modalităţile concrete de transfer al banilor, menite să prevină identificarea tranzacţiilor şi persoanelor implicate în aceste operaţiuni. Astfel, transferul sumei de 50.000 euro a fost pus în executare de Octavian Ţurcan.

De asemenea, pe 11 noiembrie 2009, Vîntu, prin intermediul lui Alexandru Stoian, a transmis o altă tranşă, de 20.000 euro, sumă ce urma a fi folosită pentru plata diferitelor servicii de care Nicolae Popa.

După ce Nicolae Popa a fost arestat în Indonezia, pe 2 decembrie 2009, Vîntu şi Alexandru Stoian au desfăşurat acţiuni de sprijinire a lui Nicolae Popa, cu scopul îngreunării procedurii de extrădare a acestuia în România, mai susţin procurorii.

Sprijinul s-a concretizat în demersuri de îngreunare a procedurilor de extrădare, pentru a-l scăpa pe condamnat de închisoare şi a-l ajuta să rămână în Indonezia, se mai arată în comunicatul Parchetului.

Rechizitoriul lotului Vîntu

×
Subiecte în articol: observator