x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Ovidiu Vîntu, săltat de mascaţi după ce ar fi încercat să falsifice documente de identitate: "Nu am nicio legătură!"

Sorin Ovidiu Vîntu, săltat de mascaţi după ce ar fi încercat să falsifice documente de identitate: "Nu am nicio legătură!"

23 Ian 2014   •   10:35
Sorin Ovidiu Vîntu, săltat de mascaţi după ce ar fi încercat să falsifice documente de identitate: "Nu am nicio legătură!"
UPDATE 13:25 - Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a declarat că nu are legătură cu persoana care şi-a făcut documente de călătorie în Republica Moldova folosind fotografia sa şi că acest caz, pentru care a fost adus la Parchet, este de acum 11 ani.

"În 2003 eu nu aveam niciun fel de interdicţie de a pleca din ţară. Prima mea ieşire din România către Moldova a fost în 2008. Până în anul 2008 eu nu am intrat în Republica Moldova. Procurorii vor verifica lucrul acesta şi vor da, mai mult ca sigur, soluţia care se impune. Deci, nu e vorba de niciun document falsificat, niciun paşaport falsificat, e vorba de cineva care şi-a luat un buletin moldovenesc", a declarat Vîntu, la ieşirea de la Parchetul General.

Omul de afaceri a adăugat că fotografia pe care a folosit-o respectivul cetăţean moldovean era a lui, spunând însă că poate fi găsită "pe toate site-urile din lume".

Vîntu a explicat că procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au început urmărirea penală în acest dosar după o sesizare a Parchetului din Republica Moldova.

"Parchetul din Republica Moldova a descoperit hârtiuţa aceea, care purta o semnătură anodină, în niciun caz semnătura mea. Lucrurile sunt clare pentru procurori, dar ei trebuie să verifice. Vor face o comisie rogatorie, vor merge la faţa locului, vor verifica că eu nu am avut nicio ieşire către Moldova până în 2008 şi dosarul se va închide", a mai declarat Sorin Ovidiu Vîntu.

Întrebat de jurnalişti cum comentează faptul că acest subiect a apărut după 11 ani, Vîntu a răspuns: "După cum vedeţi, m-am tuns zero".

--------------------------------------

Sorin Ovidiu Vîntu a fost ridicat, joi dimineaţă, de mascaţi şi dus la Parchetul General pentru audieri.

Omul de afaceri a fost ridicat de poliţişti pentru că ar fi încercat să falsifice mai multe documente pentru a fugi din ţară, conform Realitatea TV.

Potrivit unor surse judiciare, Sorin Ovidiu Vîntu nu avea interdicţia de a părăsi ţara, dar este posibil să se afle sub monitorizare judiciară deoarece ar putea fi  condamnat în dosarul în care este acuzat de favorizarea infractorului, după ce l-ar fi ajutat pe Nicolae Popa să se ascundă de autorităţi în Indonezia.

Omul de afaceri îşi făcuse documente false încă de acum zece ani, din 2003. Numele sub care ar fi încercat să fugă din ţară era Sorin Haralambie, cetăţean moldovean, cu un cod numeric personal fals. Documentul a fost descoperit în baza de date a autorităţilor, fiind un fals foarte bine realizat.

×
Subiecte în articol: sorin ovidiu vintu fuga din tara arestare