x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

12 Feb 2009   •   00:00

12 februarie 2009



GRĂDINIŢA LA FIRMĂ
Firmele cu peste 200 de angajaţi pot înfiinţa grădiniţe, cu avantajul scutirii de impozitul pe profitul reinvestit. Conform inspectorului general şcolar al Capitalei, Stelian Fedorca, această posibilitate pentru societăţile comerciale este prevăzută într-un act normativ din octombrie 2008, pentru care însă nu există încă metodologie. Legea prevede faptul că firmele care înfiinţează în cadrul lor grădiniţe vor fi scutite de la plata impozitului pe profitul reinvestit. (E.M.)

TAXIMETRIST ÎMPUŞCAT
Un taximetrist al firmei Start Taxi din Oradea a fost găsit împuşcat ieri pe Calea Sântandreiului. Cadavrul bărbatului a fost găsit de un paznic al unei firme de construcţii. Din primele cercetări rezultă că glonţul a intrat prin partea dreaptă a pieptului şi a ieşit prin stânga, fapt ce-i determină pe anchetatori să creadă că criminalul a stat pe locul din dreapta şoferului. Taximetristul a răspuns la apelul de control dat prin dispeceratul firmei la ora 4:00 dimineaţa, însă la următorul, de la ora 6:00, nu a mai răspuns. (T. Ivan)

SITUAŢIA  112
Comisia Europeană a cerut ca serviciile oferite prin numărul unic de urgenţă 112 să fie disponibile în mai multe limbi. De asemenea, conform unui sondaj Eurobarometru (citat de Comisie), doar un sfert din europeni cunosc faptul că 112 este disponibil în statele UE.

JUDECĂTOARE EXCLUSĂ
CSM, secţia pentru judecători, a exclus-o ieri din magistratură pe judecătoarea Andreea Cătălina Florescu, pentru că şi-a exercitat funcţia cu gravă neglijenţă. Magistrat la Judecătoria Cornetu, cu o vechime de 13 ani, Andreea Florescu a pierdut o tranzacţie dintr-un dosar şi nu a ţinut cont de casarea dispusă de o instanţă. Şi judecătorul Gheorghe Grecu de la Curtea de Apel Bucureşti a fost sancţionat cu reducerea indemnizaţiei cu 15%, pe o perioadă de trei luni, pentru efectuarea cu întârziere a lucrărilor din motive imputabile magistratului. (Violeta Fotache)

CARNE CU PLUMBI
Un băimărean a găsit ieri mai multe alice de plumb într-o bucată de carne de mânzat pe care a cumpărat-o de la un magazin. Bărbatul  a depus o reclamaţie la OPC, care a trimis inspectorii instituţiei în control la supermarketul din Baia Mare. Întrucât nu au mai găsit marfă din lotul respectiv, responsabilii magazinului, care au fost amendaţi deja cu 4.000 de lei, trebuie să prezinte lista furnizorilor, pentru a se stabili provenienţa cărnii.

ARME ÎN TREN
Un cetăţean bulgar a fost arestat ieri pentru 29 de zile după ce a fost prins având asupra sa 60 de pistoale cu gaze. Armele au fost descoperite într-un tren care venea de la Viena şi se deplasa către Bucureşti, la un control efectuat de autorităţile de frontieră. În afara pistoalelor, asupra bulgarului au mai fost găsite 50 de bastoane telescopice de autoapărare, marca EXB-1H Police Type, pentru care bărbatul nu deţinea documentele legale necesare. Bulgarul afirmă că a cumpărat armele de pe piaţa neagră din Germania. (Andrei Ando)

PREA MULTE CABLURI
A expirat termenul până la care operatorii de telecomunicaţii din perimetrul Piaţa Unirii – Piaţa Alba-Iulia – Piaţa Hurmuzachi – Dristor erau obligaţi să îşi dezafecteze cablurile de pe stâlpi şi să le coboare în subteran în infrastructura creată prin Netcity. Inspectorii vor monitoriza perimetrul şi îi vor sancţiona pe operatorii de telecomunicaţii care nu respectă legea. În 2009 vor fi realizaţi între 500 şi 600 km de canalizaţie.

×
Subiecte în articol: observator