x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

13 Iun 2009   •   00:00

13 iunie 2009

COLUMBIAN CAPTURAT
Liderul unui puternic cartel columbian de trafic de droguri, prins miercuri în România, va fi extrădat în SUA. Bărbatul în vârstă de 49 de ani, cu dublă cetăţenie mexicană şi columbiană, plănuia achiziţionarea unui avion pentru a fi folosit la transportul unei cantităţi de cocaină din America de Sud în Statele Unite ale Americii. Pe numele bărbatului era emis un mandat internaţional de arestare preventivă de la 6 aprilie, de către judecătorul magistrat din cadrul Curţii Districtuale a Statului New York, pentru conspiraţie, distribuţie şi posesie de droguri.

ARAD
Un taximetrist susţine că a fost bătut ieri de poliţiştii comunitari din Arad. Motivul agresiunii îl constituie faptul că ar fi parcat pe trecerea de pietoni, în carterul Grădişte. Poliţiştii i-au cerut să mute maşina, dar pentru că omul aştepta un client, s-a împotrivit. Poliţiştii comunitari nu au acceptat însă refuzul, l-au dus la secţie, unde arădeanul susţine că a fost bătut zdravăn. Şeful poliţiştilor comunitari arădeni, Cosmin Dragu, nu confirmă, dar nici nu infirmă incidentul, susţinând că va face o anchetă internă. Taximetristul vrea să-i dea în judecată pe poliţiştii care l-au agresat. (A. Ando)


BRAŞOV
Una dintre victimele atacului de la Casa de schimb Candy, din Braşov, a fost premiată ieri post-mortem. IPJ Braşov a premiat ieri post-mortem curajul eroului braşovean, Gheorghe Lala, victima basarabeanului Serghei Gribenco. Fiul eroului braşovean, Sebastian, a primit în numele tatălui său o diplomă de recunoaştere a calităţii de "erou al comunităţii", o plachetă şi 30 de milioane de lei vechi. El a mai primit şi 11 milioane de lei din partea poliţiştilor braşoveni. (Libiu Mateescu)

SALARIZARE POLIŢIE
Armata şi Poliţia şi-au stabilit ieri salariile din grila unică, în urma analizei cu experţii din ministere. Astfel, cel mai mic salariu în Armată şi Poliţie, care va fi acordat agenţilor de poliţie debutanţi şi soldaţilor, va fi de 2.280 de lei. Şeful Armatei Române va câştiga 8.190 de lei, la fel ca şi chestorul general de Poliţie. Un locotenent ar putea avea o indemnizaţie cuprinsă între 3.600 şi 4.020 lei, în timp ce un agent de poliţie poate câştiga numai din salariu între 3.420 şi 3.600 de lei.

MĂSURI
Ministerul Mediului a avizat relocarea a 25 de urşi gunoieri din Sinaia. Exemplarele vor fi capturate începând de silvicultori şi mutate în zone care nu sunt locuite de oameni. Animalele nu s-au mulţumit să-şi facă apariţia numai pe Drumul Cotei. Urşii au ajuns să terorizeze şi localnicii. Aproape că nu este cartier din Sinaia care să nu fie vizitat, zilnic, de aceşti musafiri nepoftiţi. Anul trecut, au fost mutaţi din Sinaia 11 urşi. Conform monitorizării făcute în această primăvară de silvicultori, în staţiune trăiesc 60 de astfel de exemplare. (Laura Calciu)

SUCEAVA: FOCURI DE ARMĂ
Poliţişti suceveni au făcut uz de armă, vineri după-amiaza, pentru a reţine un suspect de trafic de droguri. Potrivit unor surse judiciare, acţiunea a fost coordonată de DIICOT- Suceava de prindere în flagrant a unor persoane care intenţionau să vândă o cantitate mare de heroină în parcarea unui mall din municipiul Suceava.
Poliţiştii au fost nevoiţi să facă uz de armă, în condiţiile legii, întrucât unul dintre suspecţi a încercat să fugă.

HUMMER ÎN DĂMBOVIŢA
Un Hummer a ajuns în râul Dâmboviţa în noaptea de joi spre vineri după ce conducătorul auto, un gălăţean, a pierdut controlul asupra volanului. În urma testului pentru alcoolemie s-a dovedit că şoferul, care nu a fost rănit şi a ieşit singur din apă, nu consumase băuturi alcoolice. Conform primelor cercetări, cauza accidentului o reprezintă viteza excesivă. Autovehicolul a fost scos din apele Dâmbiviţei, ieri, în jurul prânzului, de angajaţii ISU Bucureşti. Bolidul a aparţinut lui Marian Ivan, considerat liderul lumii interlope din Galaţi, care a murit înjunghiat anul trecut.

PROCESIUNE CATOLICĂ
Peste 2.000 de credincioşi catolici vor participa mâine, în Capitală, la procesiunea dedicată sărbătorii Trupul şi Sângele Domnului. Procesiunea va începe la ora 16:00, la Biserica Italiană de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, şi se va încheia la Catedrala "Sf. Iosif" de pe strada G-ral Berthelot. Pe tot parcursul traseului, în fruntea procesiunii, Arhiepiscopul-Mitropolit Ioan Robu va purta Preasfântul Sacrament, iar copiii, îmbrăcaţi în hăinuţe albe de sărbătoare, vor presăra petale de flori în faţa Sfintei Taine.

×
Subiecte în articol: observator