x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

17 Iul 2009   •   00:00

17 iulie 2009



POGEA, AMENDAT
Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a fost amendat, ieri, de Curtea de Apel Bucureşti (CAB). El va suporta 20% din salariul brut pe economie pentru fiecare zi de întârziere pentru neexecutarea sentinţei CAB care a anulat ordinul de suspendare a acordării sporului de 50% pentru magistraţii instanţei supreme.

HOŢI REPROFILAŢI

Procuri DIICOOT, poliţişti de la Crimă Organizată şi trupe speciale ale Jandarmeriei au început una dintre cele mai mari operaţiuni din ultimii ani. Ieri au avut loc descinderi în forţă la Timişoara, dar şi în locaţii din alte patru judeţe. Conform anchetatorilor, sunt căutate mai multe utilaje de construcţii şi utilaje agricole, furate din alte ţări şi vândute sau închiriate unor firme de profil din România. Amănuntul care a atras atenţia a fost preţul de închiriere mult mai mic decât cel practicat de firmele româneşti de profil. (M.O.)

DACIA, REVIZIE TEHNICĂ

Uzina Dacia, întreaga platformă industrială de la Mioveni şi fabricile furnizorilor de componente din industria auto vor fi în revizie tehnică în luna august. Activitatea Dacia va fi oprită timp de patru săptămâni, începând cu 3 august, întreaga platformă de la Mioveni fiind în revizie, potrivit oficialilor Dacia. Astfel, timp de o lună, toţi cei aproximativ 14.000 de angajaţi ai Dacia se vor afla în concediu.

INVESTIŢIE OTOPENI

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (Otopeni) va organiza în august o licitaţie pentru construcţia unui adăpost pentru câinii utilitari folosiţi la îndepărtarea păsărilor din perimetrul aeroportuar, valoarea contractului fiind de 100.000 de lei. La sfârşitul anului trecut, Aeroportul Otopeni a atribuit firmei Border Collie Rescue un contract de 1,6 milioane de lei pentru îndepărtarea păsărilor din perimetrul aeroportuar, cu ajutorul câinilor de rasa Border Collie.

"RABLA" - VOUCHERE
Ministrul Mediului intenţionează să introducă un sistem de vouchere care să fie folosit în programul "Rabla" pentru a simplifica procedurile de accesare a finanţării de la stat în schimbul casării unei maşini vechi. "Cine are o maşină veche şi are factură care să ateste că a cumpărat-o şi că este a lui se poate duce la REMAT, o poate casa şi primeşte în schimb un voucher. Cu acesta poate merge la dealer şi-şi cumpără maşina cu 3.800 de lei mai ieftină, bani pe care dealer-ul îi primeşte de la stat", a declarat, ieri ministrul Nemirschi.

PROIECT SECTORUL 2

Amenajarea unei telegondole pe salba de lacuri a Capitalei, un proiect iniţiat de Primăria Sectorului 2, face astăzi primul pas când va fi inaugurată cea mai modernă pasarelă pietonală peste râul Colentina. Bucureştenii se vor putea plimba, probabil în câţiva ani, cu telegondola peste lacurile Colentina, Herăstrău, Floreasca, Tei, Plumbuita, Fundeni, Dobroieşti, Pantelimon, cu mini-ecluze, prin care râul Colentina va deveni navigabil.

JUSTIŢIE, MONITORIZATĂ
Comisia Europeană va recomanda, săptămâna viitoare, ca România şi Bulgaria să rămână sub un mecanism special de monitorizare şi după 2009. Motivul pentru această decizie ar fi progresul lent în reformarea justiţiei şi în lupta contra corupţiei şi a crimei organizate, după cum informează publicaţia EUObserver, citată de Mediafax. Recomandările Comisiei vor fi prezentate pe 22 iulie. Cele două ţări vor ieşi de sub supraveghere după ce vor îndeplini toate angajamentele asumate la aderare.

×
Subiecte în articol: observator