x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Stagiunea de marți seara. Recital cameral. Diana Nedelea- flaut, Loreta Porumbescu- pian

Stagiunea de marți seara. Recital cameral. Diana Nedelea- flaut, Loreta Porumbescu- pian

de Magdalena Popa Buluc    |    27 Mai 2024   •   23:45
Stagiunea de marți seara. Recital cameral. Diana Nedelea- flaut, Loreta Porumbescu- pian

Din 2017, Diana Nedelea și Loreta Porumbescu au format duetul cameral FlutePianoArt. Printre cele mai importante proiecte ale formației este turneul "Metamorfoze românești", prin care și-au propus să promoveze muzica clasică românească.

Astfel, în debutul recitalului din seara zilei de 28 mai, în Sala mică a Ateneului Român, va putea fi ascultată prima sonată românească pentru flaut și pian de Sigismund Toduță.

Absolventă a Universității Naționale de Muzică din București, Diana Nedelea este o flautistă talentată și profund preocupată de munca sa artistică.  A participat la numeroase concursuri naționale și cursuri de măiestrie alături de Teodor Țîrlea, Marko Zupan, Zofia Neugebauer și Horațiu Roman. În 2022, a primit o bursă Erasmus în Suedia, la Norrköping Symphony Orchestra.

Pianista Loreta Porumbescu a absolvit și ea studiile de licență și master în Interpretare Muzicală, Secțiunea Pian, la Universitatea de Muzică din București, beneficiind de o bursă Erasmus la Academia de Muzică din Malmö, Suedia. Activitatea sa numără recitaluri și concerte în Suedia, Italia, Republica Moldova, Bulgaria, România și cursuri de măiestrie susținute de profesorii: Francisca Skoogh, Konstantin Lifschitz, Josu de Solaun, Daniela Andonova, Igor Cognolato.

Marți, 28 mai, ora 19, Ateneul Român, Sala mică

Stagiunea de marți seara

Recital cameral

DIANA NEDELEA - flaut

LORETA PORUMBESCU - pian

Program

Franz Schubert - Sonata Arpreggione

Cesar Franck - Sonata în la major pentru flaut şi pian

Sigismund Toduţă - Sonata pentru flaut şi pian

Stagiunea de marți seara este un proiect care a luat naștere în anul 2008 și este realizat în parteneriat cu Radio România Muzical. A fost creat, în principal, cu intenția de a susține și a prezenta publicului tineri muzicieni români care s-au remarcat în competiții internaționale, sau care se află la studii în străinătate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×