x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sute de biciclişti au pedalat alături de Oprescu în jurul Parlamentului

Sute de biciclişti au pedalat alături de Oprescu în jurul Parlamentului

11 Apr 2009   •   00:00

Câteva sute de persoane au fãcut un tur cu bicicletele în jurul Palatului Parlamentului, alãturi de edilul şef al Capitalei, Sorin Oprescu, care a recunoscut cã nu s-a mai urcat demult pe o bicicletã, însã este convins cã acest lucru ar trebui sã devinã o obişnuinţã.



AFARA, ÎN NATURA. "Sunt primar acum, dar întotdeauna voi rãmâne doctor. În afarã de faptul cã vreau sã facem curãţenie în Bucureşti, îmi doresc sã scoatem bucureştenii în naturã, sã înţelegem împreunã cã, protejând mediul înconjurãtor, ne protejãm sãnãtatea. Am mers împreunã pe biciclete, am fãcut mişcare, ne-am simţit bine. Asta ar trebui sã devinã o obişnuinţã", a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

PREMIU, O BICICLETA. Cele 450 de biciclete puse în joc pentru acest eveniment au fost câştigate de cei care au rãspuns pe internet la câteva întrebãri privind modul lor de viaţã. Câştigãtorii, desemnaţi prin tragere la sorţi, au putut sã îşi ridice bicicletele sâmbãtã dimineaţã, din Parcul Izvor, înaintea organizãrii turului din jurul Palatului Parlamentului.

Concursul a fost organizat de Primãria Capitalei şi de organizaţia Green Revolution, cu sponsorizare din partea companiei Coca-Cola. Acţiunea de sâmbãtã face parte din campania "Capitala creşte verde". Dupã "Marea Pedalare", primarul a trecut prin târgul de produse bio, deschis sâmbãtã, în Parcul Unirii.

TARGUL DE FLORI. Tot în cadrul campaniei, în Parcul Cişmigiu a fost organizat un târg de flori, în colaborare cu Asociaţia Florarilor din Bucureşti, care va rãmâne deschis pânã pe 18 aprilie. Florarii expun aici numeroase sortimente de plante ornamentale. Pe parcursul târgului vor fi organizate cursuri de aranjamente florale, unde bucureştenii pot învãţa aceastã artă. Prin Parcul Cişmigiu s-au mai plimbat şi figuranţi îmbrãcaţi în haine de epocã, pentru a reînvia atmosfera Micului Paris, care au oferit flori trecãtorilor. Perioada 15 martie - 15 aprilie a fost desemnatã "Luna curãţeniei", eveniment dedicat protejãrii mediului în Bucureşti.

"CAPITALA CREŞTE VERDE". Acţiunea de curãţenie a fost lansatã în 14 martie, primarul Oprescu ajutând atunci voluntarii la sãparea unor şanţuri şi la plantarea unor copaci în spaţiul verde din faţa unui bloc din Sectorul 6.

La 28 martie, voluntarii Asociaţiei Green Revolution şi elevii şcolii 279 din Prelungirea Ghencea au plantat pomi şi au fãcut curãţenie în şcoalã alãturi de primarul Sorin Oprescu. În aceeaşi zi, s-a desfãşurat şi o acţiune de colectare a deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice, la care au participat toate firmele de salubrizare din Bucureşti.

Tot în cadrul campaniei au fost expuse în centrul Capitalei lucrãrile mai multor echipe de studenţi de la Universitatea de Arhitecturã şi Urbanism "Ion Mincu", simbolizând nişte monştri fãcuţi din pet-uri sau deşeuri electrocasnice. Cinci lucrãri Art Nouveau realizate de tot atâtea echipe de studenţi ai Universitãţii de Arhitecturã şi Urbanism "Ion Mincu" au fost expuse în Piaţa Romanã, Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, Parcul Tineretului, Pasajul Universitãţii şi în Parcul Cişmigiu. Premiul cel mare a fost câştigat de echipa care a creat monstrul "Fãlci de fiare", expus la Piaţa Universitãţii, anunţul fiind fãcut vineri de municipalitate. (Mediafax)
    
 

×
Subiecte în articol: observator