x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tablele Legii lu’ Udrea, de la Sinaia

Tablele Legii lu’ Udrea, de la Sinaia

de Luiza Moldovan    |    20 Iul 2014   •   16:55

Până la seminarul ăla sau ce-o fi fost, de la Sinaia, a pemepistelor, am crezut că Udrea doar mimează inteligenţa, dar de atunci   încolo, de la punctul zed, mi-am dat seama că ea, de fapt, e foarte, dar foarte inteligentă şi vrea să împărtăşească, în bunătatea ei, din inteligenţa ei şi altora, mai proaste, şi deci. Acum. În ce rezidă inteligenţa lu’ Udrea. Inteligenţa lu’ Udrea rezidă din învăţăturile transmise pe calea gurii, de către chiar marea intelectuală către fiicele sale din pe-me-pe, dornice să urce urcuşul greu al politicii dar care, săracele şi proastele, nu ştiu cum s-o facă, în p…. emepeul lor! Dar ce zic eu “învăţături”? Mai degrabă porunci: să fie frumoase, să fie elegante, să fie cocoţate pe tocuri şi să aibă un bărbat puternic în spate.

Mai ştiţi cum a coborât Moise cu Tablele Legii de pe Muntele Sinai? Ei, tot aşa au coborât pemepistele din staţiunea Sinaia cu tablele legii lui Udrea despre cum se parvine în politică; porunca număru’ unu, de fapt, suna cam aşa:  fată, tot eşti proastă de bubui, măcar frumoasă să fii! Şi mai epilează-te şi tu, că nu mai eşti la coada vacii, da? Deci da? Şi dacă nu eşti nici frumoasă, nici deşteaptă, lasă-te de meserie, fată, că asta nu-i pentru tine!

Porunca număru’ doi: dacă tot nu mai eşti la coada vacii, investeşte în nişte ţoale de să moară de ofuscare şi de invidie toate frustratele care se uită la televizor! Bagă marfă tare, mulăcioasă şi de calitate! A, lasă că eu, la venirea în politică, purtam cizme albe până deasupra genunchiului şi fuste scurte până deasupra rândunicii, alea nu mai sunt, le-am dat la sărace, da’ zic şi io, aşa, ca una care a învăţat! Dacă nu eşti bogată şi chiar nu-ţi permiţi, mimează bogăţia prin ţoale contrafăcute. Rămâi până după seminar şi-ţi dau eu nişte site-uri. Şi, pentru cultura ta generală, vezi că “Louboutin” nu se scrie Lubuta şi nu scrie “made in China” pe ei Vai de capu’ tău, că toate tre’ să te-nvăţ!

Porunca număru’ care era: cocoaţă-te pe tocuri! Chiar şi la inaugurarea unei pârtii de schi să fii pe tocuri! Chiar şi la inaugurarea unui telescaun d-ăla sau cum îi zice la ce am mai făcut şi io, că nu mai ştiu pe ce am dat atâţia bani când eram ministru, da’ ţin minte că era ceva cu mers prin aer şi era Pinalti lângă mine şi mie-mi flutura vântul prin plete, dar, na, eu sunt frumoasă şi-mi permit, ce pe-me-pe-u’ meu?!? Şi deci, fată! Porunca număru’ care-o fi: tocuri, tocuri, tocuri! Proasto!

Notează: Porunca număru’ patru: să ai un bărbat puternic în spate. De ce tocmai în spate, nu mă întreba. Cred c-aşa i-a plăcut lu’ Traian, da’ voi tre’ să staţi aşa cum vi se spune, să n-aud că comentaţi, scuze de cacofonie. Bărbatu’ puternic stă unde vrea faţă de tine şi face ce vrea el cu tine. Să n-aud că comentaţi, scuze de cacofonie. Vrea după orele de program? Foarte bine! După orele de program! Vrea în timpul orelor de program? Zi că pleci să-ţi iei beţişoare pentru urechi şi gata, dispari. Vrea dimineaţa la cinci? Excelent! Vrea la paişpe şi un sfert? Nu există “nu se poate”, m-aţi înţeles? Vai de capu’ vostru de proaste!

Şi acum, care a înţeles, valea, care nu, să stea, că-i mai zic o dată. Proastelor!

×
Subiecte în articol: la vie en mov