x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Incident într-o închisoare din Rusia. Doi angajați au fost luați ostatici de deținuți

UPDATE Incident într-o închisoare din Rusia. Doi angajați au fost luați ostatici de deținuți

de Redacția Jurnalul    |    16 Iun 2024   •   14:27
UPDATE Incident într-o închisoare din Rusia. Doi angajați au fost luați ostatici de deținuți

Mai mulți deținuți au luat ostatici doi angajați ai unui centru de detenție din Rusia. La fața locului au fost chemate echipe speciale. Incidentul s-a produs duminică în regiunea Rostov.

UPDATE Forțele speciale i-au împușcat pe deținuții care au luat doi ostatici într-un centru de detenție din Rusia. Ostaticii au fost eliberați. Incidentul a avut loc duminică în regiunea Rostov.

Forțele speciale ruse i-au eliberat pe cei doi gardieni ai închisorii. Totodată, trupele de intervenție i-au împușcat pe cei 6 deținuți, legați de gruparea militantă Statul Islamic, anunță presa rusă citată de Reuters.

Primele informații arată că unii dintre bărbați au fost condamnați pentru infracțiuni de terorism și au fost acuzați de afiliere la gruparea militantă Statul Islamic, care și-a revendicat responsabilitatea pentru un atac terorist asupra unei săli de concerte din Moscova, în luna martie 2024.

Deținuții au reușit să rupă gratiile unei celule și să coboare mai multe etaje cu o frânghie, înainte de a-i lua ostatici pe paznici.

În timpul negocierilor, ei au cerut să le fie asigurată ieșirea din închisoare. Trupele ruse au decis să ia cu asalt unitatea și i-au împușcat pe cei care au provocat incidentul. Nimeni nu a fost rănit în timpul operațiunii, au anunțat autoritățile ruse.

ȘTIRE INIȚIALĂ Prizonierii dintr-un centru de detenție preventivă din regiunea Rostov, din sudul Rusiei, au luat ostatici doi angajați, a anunțat duminică Serviciul Federal de Penitenciare, potrivit Reuters.

„Instituția funcționează ca de obicei, situația este sub control”, a transmis serviciul pe Telegram.

Mai multe echipe de intervenție de la diferite instituții au fost chemate la fața locului.

Baza, un canal Telegram cu legături în domeniul securității din Rusia, susține că 6 deținuți au fost implicați în luarea ostaticilor. Este vorba despre persoane condamnate pentru terorism.

Informațiile nu au putut fi verificate din surse independente.

×
Subiecte în articol: Rusia detentie rostov