x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tineri români, medaliaţi la Olimpiada de Proiecte de Cercetare

Tineri români, medaliaţi la Olimpiada de Proiecte de Cercetare

12 Iun 2013   •   14:33
Tineri români, medaliaţi la Olimpiada de Proiecte de Cercetare

Echipa liceului Tudor Vianu, compusă din olimpicii Ştefan Iov şi Alexandru Glontaru, a fost premiată cu medalia de argint la Olimpiada de Proiecte de Cercetare INESPO 2013, dedicată tinerilor cercetători, desfăşurată în perioada 2-7 iunie 2013 în Olanda, la Middelbourg. La această competiţie, România a fost reprezentată de două licee.

“The spider is changing the game in the adhesives industry” este proiectul de cercetare care a adus medalia de argint echipei României.

Prin realizarea acestui proiect de cercetare, elevii au descoperit că păianjenul obişnuit de grădină produce o substanţă umitoare, care în viitorul apropiat poate reprezenta un revoluţionar biomaterial verde.

Proiectul s-a desfăşurat pe o perioadă de un an, iar în cadrul acestuia elevii au cercetat adezivul conţinut în pânza păianjenilor de grădină, câteva posibile aplicaţii practice, inclusiv posibilităţile de producere industrială a acestuia, în vederea obţinerii unei soluţii care să conducă la rezolvarea unor probleme serioase de mediu.

Echipa câştigătoare a medaliei de argint a fost coordonată în desfăşurarea cercetării de şeful Departamentului Micro-Nano-Electrotehnologii din cadrul INCDIE ICPE-CA, dr. Ing. Mircea Ignat.


×