x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ţinutul Secuiesc, stand separat de cel al României la Târgul de Turism de la Budapesta

Ţinutul Secuiesc, stand separat de cel al României la Târgul de Turism de la Budapesta

03 Mar 2010   •   00:00
Ţinutul Secuiesc, stand separat de cel al României la Târgul de Turism de la Budapesta

Judeţele Harghita, Covasna şi Mureş vor participa sub numele de ''Ţinutul Secuiesc'' la Târgul de Turism de la Budapesta ''Hungexpo'' şi vor avea un stand separat de cel al României.



Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, standul intitulat ''Valorile Ţinutului Secuiesc'' are aproximativ 100 de metri pătraţi şi va prezenta, în perioada 4-7 martie, toate atracţiile turistice ale zonei.

Este vorba despre turismul tradiţional rural, cultural, balnear, de odihnă, wellness şi de conferinţă. La târgul de turism de la Budapesta vor participa reprezentanţii celor trei judeţe, asociaţii de turism, hoteluri sau reprezentanţi ai turismului rural.

''Consiliile judeţene participante, împreună cu operatorii de turism precum şi cu organizaţiile neguvernamentale vor beneficia de contact direct cu publicul, oferindu-i posibilitatea de a cunoaşte şi de a descoperi frumuseţile peisagistice şi valorile cultural-turistice ale Ţinutului Secuiesc'', a afirmat preşedintele CJ Harghita, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, standul Ţinutului Secuiesc va fi separat de cel al României, dar judeţul Harghita va fi reprezentat şi în pavilionul ţării noastre cu câteva materiale de promovare.

Borboly Csaba a explicat că anul trecut, standul Ţinutului Secuiesc a avut un succes foarte mare la Târgul de Turism de la Bucureşti şi se doreşte ca acest brand să fie promovat şi în Ungaria.

''Este important să participăm cu standul comun care se bazează pe brandul Ţinutului Secuiesc, pentru că regiunea are o moştenire istorica-culturală comună prin care putem promova regiunea din punct de vedere turistic. (...) Turismul poate fi motorul economiei în cele trei judeţe, de aceea considerăm foarte importante expoziţiile de acest gen'', a spus Borboly Csaba.

Participarea la Târgul de Turism Hungexpo de la Budapesta face parte dintr-un program mai amplu al Consiliului Judeţean Harghita de promovare turistică a zonei.

Potrivit unei hotărâri aprobate de consilierii judeţeni, acest program mai include şi participarea la Târgul de Turism al României Romexpo, în martie şi octombrie, organizarea unei sărbători a apei minerale dar şi a ''Zilelor Vânătorii''.

De asemenea, Consiliul Judeţean intenţionează ca în 2010 să amplaseze camere de luat vederi în diferite puncte din judeţ pentru ca potenţialii turişti să poată verifica, pe Internet, starea vremii sau cum arată zonă respectivă.

Borboly a mai spus că în acest an se vor amenaja şi locuri de popas de-a lungul traseelor turistice din munţii Harghita, astfel încât turiştii care fac drumeţii să aibă condiţii decente de odihnă.

Pentru programul de promovare turistică a judeţului Harghita a fost alocată, din buget, suma de 250 de mii de lei. Participarea la Târgu de Turism Hungexpo, de la Budapesta va costa 20 de mii de lei.

×
Subiecte în articol: observator