x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Transferul lui Năstase la Rahova, dezbătut în presa internaţională: Un fost premier ajunge la penitenciar, în pofida leziunilor pe care le are după ce s-a împuşcat

Transferul lui Năstase la Rahova, dezbătut în presa internaţională: Un fost premier ajunge la penitenciar, în pofida leziunilor pe care le are după ce s-a împuşcat

27 Iun 2012   •   06:11
Transferul lui Năstase la Rahova, dezbătut în presa internaţională: Un fost premier ajunge la penitenciar, în pofida leziunilor pe care le are după ce s-a împuşcat

Mutarea lui Adrian Nastase la Spitalul Penitenciar Rahova este dezbatuta pe larg in presa internationala. Reuters vorbeste despre o victorie a justitiei romanesti, presa germana a incercat sa demonstreze ca tentativa de sinucidere a fost o inscenare, France Press remarca faptul ca fostul premier a zambit in momentul in care a fost externat, iar Washington Post sustine ca "un fost premier roman a ajuns la un spital penitenciar, dupa ce un tribunal a decis ca ar trebui sa inceapa executarea a doi ani de inchisoare in baza acuzatiilor de coruptie, in pofida leziunilor pe care le are dupa ce s-a impuscat intr-o tentativa de suicid".

Jurnalistii de la AFP au scris ca fostul prim-ministru "a arborat" un zambet, in momentul in care a fost externat din spital si transportat spre penitenciarul Rahova. "Nastase, in varsta de 62 de ani, prim-ministru intre anii 2000 si 2004, a fost condamnat in urma cu o saptamana de Curtea Suprema de Justitie pentru deturnarea a peste 1,5 milioane de euro pentru campania sa electorala. Hotararea a marcat un punct de cotitura in lupta impotriva coruptiei din Romania, care face obiectul supravegherii stricte de catre Comisia Europeana", mai scrie AFP.

Reuters, in schimb, apreciaza ca verdictul primit de Nastase reprezinta un pas important pentru tara noastra, considerata una dintre cele mai corupte din Uniunea Europeana. Tot Reuters scrie ca fostul premier este cel mai important politician roman condamnat pentru coruptie dupa caderea comunismului.

Postul de televiziune TF 1 a publicat pe site-ul sau un articol despre incarcerarea fostului premier roman. La randul sau, site-ul romandie.com scrie ca Nastase a incercat sa se sinucida dupa ce a fost condamnat la inchisoare pentru coruptie.

Cazul este tratat si de publicatia elvetiana Tribune de Geneve. Potrivit editiei online, trei politisti si un medic ar fi incercat sa-l ajute pe Nastase sa evite incarcerarea, exagerand gravitatea ranilor. Ei au fost insa descoperiti si sunt urmariti de Directia Nationala Anticoruptie.

"Fostul premier roman a ajuns la spitalul inchisorii unde incepe executarea a doi ani de inchisoare pentru coruptie", scrie Washington Post.

"Un fost premier roman a ajuns la un spital penitenciar, dupa ce un tribunal a decis ca ar trebui sa inceapa executarea a doi ani de inchisoare in baza acuzatiilor de coruptie, in pofida leziunilor pe care le are dupa ce s-a impuscat intr-o tentativa de suicid", relateaza Associated Press.

×