x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vezi cum arată autostrada Bucureşti – Ploieşti, cu două luni înaintea termenului de finalizare (VIDEO)

Vezi cum arată autostrada Bucureşti – Ploieşti, cu două luni înaintea termenului de finalizare (VIDEO)

de Iulia Barbu    |    28 Oct 2011   •   12:11
Vezi cum arată autostrada Bucureşti – Ploieşti, cu două luni înaintea termenului de finalizare (VIDEO)

Autostrada Bucuresti Ploiesti are 62 de kilometri. Tronsonul trebuie finalizat la 31 decembrie, dar sansele de predare ''la cheie'' sunt destul de mici. Mai mult, cei 6 kilometri care ar fi adus autostrada in Bucuresti nu au putut fi inclusi in proiect, nivelul exproprierilor pe aceasta portiune fiind de 2 %.

In acest moment, doar capetele de autostrada sunt terminate. De la centura de nord a Bucurestiului si pana aproape de Moara Vlasiei, atat cat tine primul tronson pe care construiesc Pizzarotti si Tirrena Scavi exista deja mixtura astfaltica.

Lucrurile se schimba pe tronsonul pe care lucreaza Pa & Co, Umb si Euroconstruct. Cei 42 de kilometri, impartiti intre cele trei firme, au stadii foarte diferite. Daca UMB si Pa & Co au deja mixtura asfaltica, bucata ce ii revine Euroconstruct se gaseste in stadiul de pamant, terenul fiind doar decopertat. Se mai lucreaza, sporadic, la cateva poduri.

Cei 62 de kilometri de autostrada care vor lega Bucurestiul de Ploiesti se construiesc pe bani de la buget, 450 de milioane de euro fiind valoarea totala a lucrarilor.

×