x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zi cu aglomerație extremă pe șoselele din țară. Ce variante au șoferii pentru a ajunge la mare

Zi cu aglomerație extremă pe șoselele din țară. Ce variante au șoferii pentru a ajunge la mare

12 Aug 2017   •   10:30
Zi cu aglomerație extremă pe șoselele din țară. Ce variante au șoferii pentru a ajunge la mare
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Se anunță un sfârșit de săptămână deosebit de aglomerat pe litoral. Mii de turiști și-au rezervat camere la hoteluri și vin la malul mării pentru a se bucura de soare, de plajă, dar și e evenimentele ce au loc în această perioadă: Târgul de Carte „Gaudeamus“ și, desigur, „Ziua Marinei“. Traficul rutier este foarte intens, la această oră (07:55), pe autostrada A2, pe sensul de mers Bucureşti – Constanţa, dar şi pe Centura Bucureşti, către autostrada A2 (între Popeşti şi Pantelimon).

Centrul Infotrafic recomandă conducătorilor auto să folosească şi alte rute către Constanţa, cum ar fi:

DN2 Bucureşti – Urziceni, DN2A Urziceni – Slobozia – Hârşova – Constanţa.

O altă variantă este DN3Bucureşti – Lehliu – Călăraşi – traversare cu bacul spre Ostrov – Adamclisi – Constanţa;

Şoferii mai au la dispoziţie şi varianta DN3Bucureşti – Lehliu-Gară, DN3A Lehliu-Gară – Feteşti – A2 Feteşti – Cernavodă, DN22C Cernavodă – Murfatlar, DN3 Murfatlar – Constanţa (cu menţiunea că este posibil să apară probleme de trafic la staţia de taxare de la Feteşti).

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va lua o serie de măsuri în vederea fluidizării traficului în zona Agenţiei de Încasare Feteşti, unde se pot înregistra ambuteiaje din cauza numărului mare de vehicule estimat în mini-vacanţa de Sfânta Maria.

Astfel, conform unui comunicat remis, joi, Agerpres, în condiţiile în care, din cauza aglomeraţiei pe banda de încasare în numerar a tarifului de trecere (dotată cu barieră), circulaţia vehiculelor pe celelalte benzi este afectată (benzile e-tarif, unde accesul liber este permis în cazul achitării electronice a tarifului), banda de încasare în numerar va fi închisă, iar circulaţia va fi dirijata de către reprezentanţii Poliţiei Rutiere pe benzile e-tarif. În aceasta situaţie, utilizatorii au obligaţia de a achita peajul până cel târziu la ora 23:59:59 a zilei următoare trecerii.

De asemenea, în funcţie de intensitatea traficului, sensurile de deplasare pe benzile centrale din Agenţia de Încasare Feteşti pot fi schimbate, semnalizarea sensului de deplasare urmând a fi asigurată de către reprezentanţii Poliţiei Rutiere şi prin intermediul balizelor de dirijare.

În vederea reducerii timpului de emitere a bonurilor fiscal, în condiţiile în care se înregistrează aglomeraţie pe benzile de încasare în numerar a tarifului de trecere (dotate cu bariere), pe acestea nu va mai fi înscris numărul de înmatriculare al vehiculului.

Totodată, dacă din cauza aglomeraţiei pe banda de încasare în numerar a tarifului de trecere (dotată cu barieră) pe sensul Constanţa – Bucureşti se creează ambuteiaje, CNAIR SA va organiza un punct suplimentar de încasare în numerar, traficul urmând a fi dirijat şi prin spatele clădirii Agenţiei de Încasare Feteşti.

„Pentru evitarea aglomerării în punctul de încasare numerar, recomandăm utilizatorilor să achite peajul la punctele de lucru (benzinăriile) din toată ţara ale distribuitorilor autorizaţi (Mol Retail Comerţ, SC Mol România Petroleum Products SRL, SC Rompetrol Downstream SRL, Socar Petroleum SA, SC OMV Petrom Marketing SRL, SC Lukoil România SRL), UNTRR, prin SMS ( la numarul 7577) sau utilizând portalul www.erovinieta.ro”, se menţionează în comunicat.

×