x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Regele Mihai a salutat mulţimea, la Palatul Elisabeta. Majestatea Sa își sărbătorește onomastica și împlinirea vârstei de 92 de ani

Regele Mihai a salutat mulţimea, la Palatul Elisabeta. Majestatea Sa își sărbătorește onomastica și împlinirea vârstei de 92 de ani

08 Noi 2013   •   09:26
Regele Mihai a salutat mulţimea, la Palatul Elisabeta. Majestatea Sa își sărbătorește onomastica și împlinirea vârstei de 92 de ani
UPDATE 11:25 - Regele Mihai îşi sărbătoreşte public astăzi ziua de naştere şi ziua onomastică. Majestatea Sa a ieșit la balconul Palatului Elisabeta, pentru a saluta participanţii.

Oamenii i-au cântat Regelui Mihai "La Mulți ani!" și s-a strigat "Majestate, vă iubim!", "Regele și patria!", "Monarhia salvează România!".

Peste 2000 de oameni au venit să-l vadă pe Regele Mihai. Oricine a dorit să-l vadă pe rege a putut intra la Palatul Elisabeta. Nu există o ținută impusă. Oamenii au primit stegulețe la intrare și au fost serviți cu ceai. La eveniment participă alături de Majestatea Sa Regele Mihai, Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare, Principele Radu şi Principele Nicolae.
........................................................

Porţile Palatului Elisabeta vor fi deschise astăzi pentru toţi cei care doresc să-i ureze "La mulți ani" Regelui Mihai I, cu ocazia zilei de naștere și a zilei onomastice, informează Biroul de Presă al Majestății Sale.

Mihai I a împlinit vârsta de 92 de ani pe 25 octombrie, iar în ziua Sfinților Mihail și Gavril își sărbătorește public ziua de naștere şi onomastica.

La ora 11.00, Regele Mihai I va ieşi în balconul palatului, pentru a-i saluta pe participanţi. Cu ocazia evenimentului, va avea loc, timp de trei sferturi de oră, un concert în grădina palatului. Intrarea este liberă, fără invitaţii. Practic, oamenii vor veni în curtea Palatului pentru a-l saluta pe rege şi a-i face urări. În timpul manifestaţiei, va avea loc un concert în grădina palatului muzică militară reprezentantivă, iar la ora 11.00 corul regal va cânta „La mulţi ani!“.

Regele Mihai I al României s-a născut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia, fiind fiul Regelui Carol al II-lea şi al Reginei Elena. Potrivit site-ului Casei Regale, prima domnie a Regelui Mihai I a început în 1927, la vârsta de 6 ani, după moartea bunicului său, Regele Ferdinand I, regele-copil fiind tutelat de o regenţă condusă de unchiul său, Principele Nicolae al României.

După urcarea pe tron a Regelui Carol al II-lea, în iunie 1930, şi după plecarea Reginei-mamă în exil, Regele Mihai I a primit titlul de Mare Voievod de Alba Iulia. În urma abdicării tatălui său, pe 6 septembrie 1940, a redevenit Regele Mihai I.

Din 1944, Regele Mihai s-a opus instaurării autorităţilor comuniste şi, în cele din urmă, a fost obligat să abdice, pe 30 decembrie 1947. Regele Mihai şi Regina Ana locuiesc, din 2004, la Aubonne, în Elveţia, însă îşi petrec principalele sărbători ale anului în România.



×