x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Ţuţuianu, despre eventualul protocol DNA-SRI:Vom discuta la Comisia SRI cum abordăm aceste lucruri

Adrian Ţuţuianu, despre eventualul protocol DNA-SRI:Vom discuta la Comisia SRI cum abordăm aceste lucruri

23 Feb 2017   •   13:25
Adrian Ţuţuianu, despre eventualul protocol DNA-SRI:Vom discuta la Comisia SRI cum abordăm aceste lucruri

Preşedintele Comisiei parlamentare de control asupra activităţii SRI, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, că în următoarea şedinţă a comisiei va discuta despre "cum" va fi abordat subiectul apărut în spaţiul public legat de existenţa unui protocol DNA-SRI. 

''Vom discuta, săptămâna viitoare am şedinţă la comisia parlamentară, cu mai multe subiecte, şi vom discuta cum abordăm şi aceste lucruri'', a spus Ţuţuianu. 

Întrebat de jurnalişti ce vor discuta concret membrii comisiei despre acest protocol, Ţuţuianu a ţinut să precizeze: ''Vom discuta cum abordăm aceste lucruri, am fost atent la formulare, am văzut că se poate interpreta greşit''. 

El a adăugat că nu poate oferi prea multe detalii, fiind vorba de documente clasificate. 

''Vorbim despre documente care sunt clasificate, ca urmare relaţii despre acest subiect nu vă pot da. În al doilea rând, protocoalele nu implică doar SRI, până la urmă SRI este un prestator de servicii. Sigur că se pune problema în ce limite a prestat serviciul respectiv şi dacă deciziile CSAT-ului au adăugat la lege, dând atribuţii care nu sunt ale Serviciului Român de Informaţii. Şi al treilea lucru pe care vrea să vi-l spun este că problema protocoalelor interesează în egală măsură mai multe instituţii, interesează pe cei care au încheiat asemenea protocoale, ANAF, de exemplu, Curtea de Conturi, dacă există vreun asemenea protocol, Ministerul de Interne, interesează CSM-ul'', a mai spus senatorul PSD Adrian Ţuţuianu. 

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) ar trebui să fie cel mai interesat de analiza acestor protocoale, a adăugat Ţuţuianu. 

''CSM-ul ar trebui să fie cel mai interesat de analiza acestor protocoale, din perspectiva atribuţiei legale de apărător al justiţiei. Sigur că interesează CSAT, pentru că, din ce a rezultat din ce e în spaţiul public, aceste protocoale între SRI şi Justiţie au la bază o hotărâre a CSAT, despre care s-a spus în spaţiul public că a adăugat, clar că a adăugat la legislaţia existentă şi poate aduce în atenţie modul în care sunt respectate drepturile şi libertăţile fundamentale. Este anormal într-un stat de drept ca cineva să fie trimis în judecată sau o cauză să fie soluţionată pe baza unui act normativ care nu este adus la cunoştinţă publică, vorbesc de hotărârea CSAT-ului. Cunoaşterea legii este şi o obligaţie, dar în acelaşi timp şi un drept pentru orice persoană din această ţară'', a afirmat Adrian Ţuţuianu. AGERPRES

×