x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică AGENDA CONSILIULUI EUROPEAN 22-23 iunie. Ce program are Klaus Iohannis la Bruxellles?

AGENDA CONSILIULUI EUROPEAN 22-23 iunie. Ce program are Klaus Iohannis la Bruxellles?

de Dan Constantin    |    21 Iun 2017   •   22:48
AGENDA CONSILIULUI EUROPEAN 22-23 iunie. Ce program are Klaus Iohannis la Bruxellles?
Sursa foto: presidency.ro

Joi și  Vineri presedintele Klaus Iohannis participă la Bruxellles la sesiunea de vară a Consiliului European, care are o agendă încărcată. Potrivit scrisorii de invitație adresate de Donald Tusk, publicată pe site-ul oficial al președintele Consiliului,programul primei zile  se va prelungi după miezul nopții.

Joi la ora 15 este prevăzută discuția cu Presedintele Parlamentului European iar la 15.30 începe prima sesiune de lucru avănd ca teme securitatea, migrația ilegală și glogalizarea necontrolată. Tusck a precizat în scrisoare că problemele de securitate și de luptă împotriva terorismului  se soluționează în cadrul UE dar actiunile comunenu pot lua locul răspunderilor naționale. Migrația ilegală a crescut  simtitor spre Italia desi au fost anihilate retele de traficanti și a fost operationalizată paza de coastă în Libia.Glogalizarea necontrolată impune investiții pe baza de reciprocitate, aceasta însemnănd un regim controlat pentru investiții din afara UE.

Cina de lucru de joi, de la ora 19 are ca subiect dicutii pe probleme externe, Meskel și Macron prezentînd stadiul acordurilor de la Minsk și discuțiile recente cu presedintii Trump și Erdogan. L a final, premierul Marii Britanii prezintă punctul de vedere asupra Brexit.

Urmează o sedintă plenară de seară de la ora 22.30,în format UE 27,  fără premierul britanic.

Vineri de la ora 10 Consiliul primeste o informare despre starea economiei de la Draghi, presedintele Bancii Central Europene, apoi liderii europeni se înrâlnesc pentru concluzii și o evaluare a declaratiei din Malta.

Presedintele Iohannis va interveni cu sigurantă la punctul care priveste relatia UE cu SUA,  el avănd cea mai recentă discutie cu Trump dintre ceilalti lideri.

×
Subiecte în articol: agenda consiliu european bruxelles