x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu a fost prezentat de serviciul audio-vizual al Comisiei Europene drept premierul României

Băsescu a fost prezentat de serviciul audio-vizual al Comisiei Europene drept premierul României

22 Noi 2012   •   13:48
Băsescu a fost prezentat de serviciul audio-vizual al Comisiei Europene drept premierul României
Sursa foto: THIERRY CHARLIER/AFP

Preşedintele Traian Băsescu a fost prezentat drept premierul României de către Serviciul Media al Comisiei Europene. Între timp, site-ul Comisiei Europene a corectat greşeala. În vară, Victor Ponta a fost interpelat de jurnaliştii străini, la intrarea în Consiliul European, cu apelativul Mr Romanian President, scrie Caleaeuropeană.ro.

Preşedintele Traian Băsescu a avut, astăzi, o întrevedere cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, înainte de reuniunea extraordinară a Consiliului European privind negocierile pentru cadrul financiar multianual 2014 - 2020 al UE. Întrevederea, care a avut loc în pregătirea summitului Consiliului, a durat aproximativ 30 de minute.

Reuniunea extraordinară a Consiliului European care are ca obiectiv negocierile privind cadrul financiar multianual 2014 - 2020 al UE va începe în această seară. Discuţiile vor continua vineri cu cea de-a doua sesiune de lucru a Consiliului European.

Preşedintele Traian Băsescu nu a exclus, miercuri, ca la Consiliul European de la Bruxelles să nu se ajungă la o soluţie privind bugetul UE pe perioada 2014 - 2020, reiterând că "va fi o negociere dificilă".

"Pot să vă spun, din contactele pe care le-am avut cu mare parte din membrii Consiliului European, că toţi au nemulţumiri, dar există dorinţa de a se ajunge la o înţelegere negociată, care să rezolve în linii mari acomodarea interesului naţional cu interesul major al menţinerii unei Europe unite. (...) Nu exclud posibilitatea ca la acest Consiliu să nu ajungem la o soluţie, deci nu este exclusă această variantă, dar părerea mea este că toţi vor să ajungem la o soluţie sau aproape toţi. În ceea ce ne priveşte, aşa cum am informat mare parte din parteneri, inclusiv pe preşedintele Van Rompuy, cu care am discutat propunerea pe care a lansat-o dânsul, care vizează o reducere de 75 - 80 de miliarde, că lucrurile trebuie negociate", a susţinut Traian Băsescu.

×