x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu şi Dragnea s-au porcăit în Parlament

Băsescu şi Dragnea s-au porcăit în Parlament

de Marius Gîrlașiu    |    23 Mar 2017   •   08:55
Băsescu şi Dragnea s-au porcăit în Parlament
Sursa foto: Adrian Manolache

Plenul reunit al Parlamentului a decis ieri să retrimită la Comisiile de buget-finanţe raportul cu privire la ancheta parlamentară care vizează rectificările bugetare adoptate în 2016 de către Guvernul Cioloş. Este vorba despre ancheta care vizează aşa-zisa “gaură” de 10 miliarde descoperită de liderii PSD după preluare guvernării.

 

La propunerea lui Liviu Dragnea, Parlamentul a decis cu 201 voturi pentru şi 81 împotrivă retrimiterea la comisii a raportului comisiei de anchetă privind rectificările bugetare realizate de Guvernul Cioloş anul trecut. Dezbaterile din plenul reunit au fost marcate de atacuri sub centură între fostul preşedinte Traian Băsescu şi liderul PSD Liviu Dragnea. "Domnule preşedinte, decât o comisie de anchetă pentru bugetul domnului Cioloş, mai bine o comisie de anchetă pentru ferma de porci din Teleorman", a atacat Băsescu de la tribuna plenului. O trimitere directă către ferma de porci din comuna Salcia deţinută de fiul de 28 de ani al preşedintelui PSD. “Dragii mei, vă dau o veste proastă. Veţi avea încasări de fonduri europene zero anul acesta. Fraţilor, v-aţi propus un deficit de 24 de miliarde. Pe orice proiecţie, dacă vă respectaţi programul, deficitul va fi de 42 de miliarde nu de 24”, a mai acuzat Băsescu. La rândul său, Dragnea i-a răspuns ironic fostului său şef din PD. “Legat de ferma de porci, nu ştiam că aveţi şi această specializare. Dumneavoastră puteţi să băltiţi în ce vreţi. Eu în acea mocirlă nu intru”, a atact liderul PSD. Replica lui Băsescu a venit spontan, din sală: “Păi v-am crescut, domnu` Dragnea!”. “Eu am făcut lucruri şi mai grave, în formă continuată. Am rude care cultivă roşii şi care cresc oi”, a dezvăluit al treilea om în stat, amintind de programul PSD privind subvenţiile pentru legumicultorii care cultivă roșii şi fermieri.

 

Parlamentul a luat ieri act de demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu din funcţia de director al SIE şi a vacantat acest post

×