x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Buşoi face pe nehotărâtul, dar candidează aproape sigur

Buşoi face pe nehotărâtul, dar candidează aproape sigur

de Sînziana Duţă    |    03 Mai 2017   •   12:30
Buşoi face pe nehotărâtul, dar candidează aproape sigur
Sursa foto: DIANA OROS

Europarlamentarul Cristian Bușoi joacă în continuare cartea „nehotărâtului” în bătălia pentru șefia PNL și va anunţa pe ultima sută de metri dacă intră în luptă cu Ludovic Orban și Cătălin Predoiu. Surse liberale susţin că europarlamentarul va candida în proporţie de 90% la Congres, ba mai mult, este „foarte probabil” ca pe 17 iunie să existe mai mult de trei aspiranți la funcția de președinte PNL.

După reconfirmarea în funcția de președinte al PNL București, Cristian Bușoi a promis că va anunța o eventuală candidatură la șefia partidului până în data de 2 mai, însă termenul a expirat ieri. „Urmează în această săptămână (să anunţe – n.r.), pentru că a fost și această minivacanță. Şi eu, și domnul Orban, și Raluca, și alți colegi am fost în aceste zile în teritoriu, o parte dintre colegi, mai ales cei care și-au terminat mai demult alegerile interne, au fost într-o scurtă perioadă de relaxare și urma după această perioadă de 1 mai să ne revedem. Probabil zilele următoare o să facem o discuție”, a declarat Cristian Bușoi pentru Jurnalul Naţional. Potrivit unor surse din Modrogan, europarlamentarul negociază în aceste zile cu mai mulți președinți de filiale pentru susţinerea sa, iar candidatura la Congresul din 17 iunie este dată ca sigură. Întrebat despre echipa pe care ar putea miza în bătălia pentru șefia partidului, Cristian Bușoi a declarat că „ar trebui să existe o candidatură dublată și de conturarea unei echipe, urmând ca ulterior, fie a doua zi, fie peste două săptămâni, într-o reuniune mai mică a Consiliului Național să se completeze restul echipei. Tot cei care își doresc să candideze la funcția de președinte, e important, să vină și cu o formulă de echipă pentru ca să fie foarte clar tuturor colegilor ce alegeri au de făcut”.

Ce spune despre ignorarea criteriilor de integritate

Cristian Bușoi consideră că alegerile din filialele liberale s-au desfășurat foarte bine, cu excepția a cinci-șase cazuri în care au izbucnit tensiuni. „Dacă ne uităm că sunt peste 40 de filiale care și-au desfășurat alegerile, cred că ar trebui să fim foarte mulțumiți de felul în care s-au desfășurat”, a spus Bușoi. În plus, europarlamentarul a precizat că un om politic are cea mai mare legitimitate „atunci când este ales sau confirmat de electorat, în cazul partidelor, de colegii săi membri de partid”. „Cât timp se respectă toate procedurile și cât timp criteriile de integritate sunt respectate, nu văd nicio problemă cu faptul că o parte din liderii mai vechi au fost reconfirmați. Cel puțin în ceea ce privește alegerile parlamentare vina nu este a liderilor din teritoriu, vina a fost a noastră, a conducerii centrale și au fost luate niște decizii politice globale care au dus la acel rezultat, și nu a fost o problemă de mobilizare în teritoriu”, a mai spus Bușoi pentru Jurnalul Naţional. Alegerile pentru conducerea filialelor judeţene s-au finalizat cu reconfirmarea unor lideri locali cu rezultate slabe la ultimele alegeri, dar și cu înscăunarea condamnatului pentru corupţie Hubert Thuma la PNL Ilfov și a fostului deputat Marin Anton, cercetat de DIICOT și DNA, la PNL Giurgiu.

 

×
Subiecte în articol: busoi pnl