x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cine este Radu Oprea, propunerea PSD pentru Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat

Cine este Radu Oprea, propunerea PSD pentru Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat

26 Ian 2018   •   15:30
Cine este Radu Oprea, propunerea PSD pentru Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat

Radu Oprea a fost propus de PSD pentru funcția de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. 

Preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene, şi-a exprimat convingerea că Radu Oprea, propus de Comitetul Executiv Naţional pentru portofoliul Mediului de Afaceri, va face performanţă. 

"Ilan Laufer a făcut o figură foarte bună şi am convingerea că şi noul ministru Radu Oprea va face performanţă şi va implementa măsuri din programul de guvernare", a spus Arsene, la finalul CExN. 

 

Între 1989 şi 1994, a studiat la Facultatea Utilaj Tehnologic din cadrul Universităţii de Petrol şi Gaze din Ploieşti. În 2009, a urmat cursurile Institutului Naţional de Administraţie, notează www.senat.ro.

Printre funcţiile deţinute se numără: prefect al judeţului Prahova; director al SC Urban Electric SRL; director al SC SF BAU Ploieşti SRL; director al SC Optimex SRL; director SC Util 2000 SRL.

În 2010 a devenit vicepreşedinte PSD Prahova. Membru în Consiliul Naţional PSD.

La 9 decembrie 2012, a fost ales senator de Prahova. Din 3 noiembrie 2015, a devenit membru în Comisia pentru constituţionalitate, libertăţi civile şi monitorizare a executării hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului. Din 15 februarie 2916, a fost preşedintele Comisiei pentru dezvoltare şi strategie economică.

Reales senator PSD de Prahova în legislatura 2016-2020. Din septembrie 2017, este secretar al Biroului Permanent. Este membru în Comisia parlamentară de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei. Este secretar al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Cuba, conform www.cdep.ro.

La 15 ianuarie 2018, Mihai Tudose şi-a înaintat demisia din funcţia de prim-ministru al României, după retragerea sprijinului politic în cadrul Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD. La 16 ianuarie 2018, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că l-a desemnat premier interimar pe Mihai-Viorel Fifor, ministru al Apărării Naţionale, iar la 17 ianuarie 2018, a desemnat-o pe Viorica Dăncilă, propusă de PSD, pentru funcţia de prim-ministru. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Radu Oprea