x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cine face listele pentru 2016?

Cine face listele pentru 2016?

de Marius Gîrlașiu    |    17 Iul 2015   •   17:21
Cine face listele pentru 2016?
Sursa foto: Victor Ponta si Rovana Plumb (Karina Knapek/Intact Images)

Interimatul Rovanei Plumb ridică un semn de întrebare. Cine va semna listele pentru 2016 în condiţiile în care PSD nu va avea până atunci un preşedinte cu normă întreagă?

Valeriu Zgonea a avertizat că, potrivit legii partidelor politice, un preşedinte interimar nu poate să semneze listele unui partid pentru alegerile parlamentare şi nici protocolul unei alianţe.

Altă problemă o reprezintă amendamentele propuse de Ponta la Statutul PSD şi votate în martie la Consiliul Naţional. Ironia face ca primul şi cel mai important să îl vizeze chiar pe el: „Dacă un membru al Guvernului este inculpat într-un dosar este obligat să-şi dea demisia”.

Condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului, Liviu Dragnea ar avea şi el probleme dacă ar prelua interimatul.

„În cazul unei condamnări în primă instanţă: pierde funcţia politică şi este suspendat din calitatea de membru de partid până la decizia instanţei”. PSD-iştii driblează amendamentele lui Ponta sub pretextul că nu au fost votate în Congres.
 

×