x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ele sunt „amazoanele” care cer votul românilor

Ele sunt „amazoanele” care cer votul românilor

de Marius Gîrlașiu    |    26 Oct 2016   •   14:15
Ele sunt „amazoanele” care cer votul românilor
Sursa foto: Loredana Elena Stan

În 2012, tineri precum Cătălina Ştefănescu, Vlad Cosma sau Mihai Sturzu obţineau un loc în Parlament şi promiteau să lupte cu mentalitatea “dinozaurilor” care populează de un sfert de secol clasa politică. După patru ani, a venit rândul altor “mânji” politici să viseze că vor schimba lumea. Tânăra Mara Mareş (24 de ani) a stârnit discuţii aprinse în interiorul PNL, în vreme ce naţionaliştii din PRU propun şi ei o “amazoană” din organizaţia de tineret.

La doar 24 de ani, Mara Mareş va deschide lista PNL Braşov pentru Camera Deputaţilor.

Tânăra speranţă liberală a plecat din țară la vârsta de doar 16 ani, după ce a urmat doi ani la Colegiul „Doamna Stanca” din Făgăraș, secția Filologie. Absolventă a Liceului St. Clare’s, Oxford şi a Facultăţii de Studii Europene şi Internaţionale din cadrul King’s College, University of London, “puştoaica” din Făgăraş este fiica lui Ioan Mareş, consilier judeţean al PNL şi fost lider al filialei locale PDL Făgăraş. “Datorită tatălui meu am crescut cu nişte concepţii profund liberale, mi-a oferit o educaţie şi o deschidere către politică, dar cred că oricine îşi imaginează că un consilier judeţean ar putea să impună pe oricine pe listă, fiica lui sau o persoană apropiată, este naiv”, s-a apărat mezina liberală, care lucrează pentru Expert Forum. Prezenţa ei în capul listei PNL Braşov a stârnit tensiuni în şedinţa de luni a liberalilor, mai ales că Mara i-ar fi luat locul fostului ministru PDL-ist Gheorghe Ialomiţianu. Mai mulţi lideri liberali au criticat dur “prezenţa amazoanelor pe lista PNL”, însă Alina Gorghiu i-a luat apărarea catalogând acuzaţiile drept ”reacţii deplasate ale unor voci nemulţumite de absenţa de pe listă”. Voci influente din PNL susţin însă că lista organizaţiei de sub Tâmpa a ieşit modificată de la primarul George Scripcaru, iar Mara Mareş a apărut pe primul loc la Camera Deputaţilor deşi, în forma iniţială a listei, pe această poziţie se afla Gheorghe Ialomiţianu. Tânăra făgărăşancă spune că vrea să lucreze în comisia de politică externă, pentru că face parte din specializarea sa, ori în comisia de educaţie pentru că vine ”tangenţial cu proiectul ei de ţară”. Întrebată care este camera decizională pe educaţie, a răspuns: ”O să îndrăznesc să spun Senatul, dar s-ar putea să greşesc”. Pusă în mare încurcătură, viitoarea aleasă a evitat să mai răspundă care este diferenţa între legile ordinare şi cele organice.

“Bomba” lui Ţepeş din PRU

Naţionaliştii lui Bogdan Diaconu au şi ei o propunere pitorească. Născută în aprilie 1994, tânăra Loredana Elena Stan, preşedintele organizaţiei de tineret din Sectorul 5, va candida în Diaspora pentru Camera Deputaţilor. Discursul “amazoanei” din PRU pare unul despins silabă cu silabă din fibra patriotului “Vodă” Diaconu. “Este trist că am devenit o țară de export uman, pepinieră de specialiști pentru străini. Cu toții avem frați, părinți, copii sau prieteni plecați departe de casă, printre străini, în căutarea supraviețuirii. Voi lupta permanent pentru a realiza condiții bune și motive temeinice care să-i determine pe cei plecați să revină acasă la ei, unde îi așteptăm cu dor”, promite tânăra naţionalistă. Loredana a absolvit Colegiul Naţional Gib Mihăescu din Drăgăşani, studiază la Universitatea Româno-Americană din Bucureşti, iar pe pagina sa de Facebook se laudă că este “CEO&Founder” la o firmă de imobiliare. Dacă va obţine un loc de deputat, Loredana Stan va fi una dintre senzaţiile viitorului Parlament, pagina sa de socializare fiind plină de selfie-uri, fotografii din cluburile de fiţe sau poze provocatoare în costum de baie.

Mara Mareş, candidat PNL Braşov pentru Camera Deputaţilor: ”Visez la acest lucru de copil. Mi s-a oferit prima ocazie de a pune în practică tot ce mi-am dorit eu în tot parcursul meu educaţional până la ora aceasta. Mi-am depus candidatura, colegii mei de partid m-au susţinut, au avut încredere în mine”

“Mânjii” din PNL şi PSD

Mara Mareş şi Loredana Stan vor avea o companie selectă în gaşca tinerilor din viitorul Parlament. La doar 27 de ani, tânărul Robert Sighiartău va deschide lista de deputaţi a filialei PNL Bistriţa-Năsăud. Sighiartău este director general al unei reprezentanțe auto și se află la al doilea mandat de consilier județean. Înainte să ajungă preşedinte al filialei PNL Bistriţa-Năsăud, a fost copreședintele TNL Bistrița. În schimb, liderul Tineretului Social-Democrat, Gabriel Petrea (32 de ani) va fi primul pe lista PSD Bucureşti pentru Camera Deputaţilor. Petrea este cel care a călcat pe urmele lui Victor Ponta şi Mihai Sturzu în fruntea TSD.

×