x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Guvernul Cîţu a venit cu un buget al ruşinii

Ciolacu: Guvernul Cîţu a venit cu un buget al ruşinii

de Alice Petrescu    |    12 Feb 2021   •   15:01
Ciolacu: Guvernul Cîţu a venit cu un buget al ruşinii

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că Guvernul Cîţu a propus un buget "al ruşinii, al austerităţii şi subdezvoltării" şi îi sfătuiește pe guvernanţi să ia proiectul de buget elaborat de social-democraţi şi să vină cu el în Parlament, pentru "a opri dezastrul" în care vor afunda România.

Ciolacu mai spune pe pagina sa de facebook că, PSD a propus un proiect de buget, în care, cu aceiași bani, a demonstrat că se pot crește veniturile oamenilor, mări alocațiile copiilor, crește bugetul Sănătății pentru a combate cât mai rapid pandemia, investi în Educația copiilor noștri și se poate sprijini mediul de afaceri.

„Pe scurt, exact cu aceiași bani, se poate proteja puterea de cumpărare a românilor, sprijini mediul de afaceri românesc și se pot face investiții în mari proiecte de infrastructură, pentru a reporni economia.
Aceasta este diferența! "

Social democratul susține că Guvernul nu este „în stare să ofere dezvoltare decât clientelei”. 

„Ei nu sunt în stare să ofere dezvoltare decât clientelei lor. Pentru restul, adică pentru marea majoritate a românilor, doar austeritate!”, a mai scris Ciolacu pe rețeaua de socializare.

Potrivit proiectului de buget al PSD, sănătatea ar urma să primească 30%, în loc de 11%, iar educația 18%. Sume mai mari sunt alocate și pentru punctul de pensie și alocațiile copiilor.

 





 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu