x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Claudiu Năsui, despre cine va câștiga războiul din Coaliție: Domnul Ciolacu care vrea scăderea facturilor prin reducerea TVA sau domnul Citu care se opune

Claudiu Năsui, despre cine va câștiga războiul din Coaliție: Domnul Ciolacu care vrea scăderea facturilor prin reducerea TVA sau domnul Citu care se opune

de Razvan Voiculescu    |    12 Ian 2022   •   10:44
Claudiu Năsui, despre cine va câștiga războiul din Coaliție: Domnul Ciolacu care vrea scăderea facturilor prin reducerea TVA sau domnul Citu care se opune

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, consideră că soluția propusă de Marcel Ciolacu pentru scăderea facturilor la energie electrică prin reducerea taxelor din preț este „măsura corectă”. Liderul PNL Florin Cîțu însă se opune. Liderul USR precizează că partidul său a susținut o propunere asemănătoare.

„Domnul Ciolacu, președinte PSD, susține scăderea facturilor la energie electrică, și nu numai, prin reducerea taxelor din preț. Adică fix măsura corectă, prin care statul nu-ți ia cu o mână ca să-ți dea cu alta. Idee pe care a susținut-o și USR încă de anul trecut.

Dar domnul Florin Cîțu, președinte PNL, se opune. Asta ca să știm ce înțelege prin „liberalism”. Nu mai comentăm, e de prisos.

E foarte bine că în sfârșit s-ar aplica soluțiile care merg. E păcat că se aplică târziu.

În momentele acestea, când românii sunt în pragul colapsului din cauza exploziei facturilor la energie, trebuie să lăsăm deoparte diviziunile politice și să facem ce e bine pentru țară.

Mai sunt soluții, tot susținute de USR, care se pot aplica. Anume creditul fiscal pentru jumătate din creșterea facturii la energie electrică. Asta ar ajuta enorm întreprinderile să facă față exploziei facturilor.

Fără birocrație. Fără dosare cu șină. Fără cereri și solicitări la vreun minister sau agenție. Direct din contabilitate. În momentul în care o întreprindere își calculează impozitul de plată scade 50% din creșterea de preț de la energie din acel impozit. În felul acesta măsura se aplică ușor și tuturor firmelor.

Până atunci, așteptăm actul normativ ca să vedem cine va câștiga în coaliția PSD PNL. Domnul Ciolacu care vrea scăderea facturilor prin reducerea TVA sau domnul Citu care se opune”, a scris Claudiu Năsui pe pagina sa de Facebook.

×