x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Concurs de ode, faza PDL Bucureşti: “Elena Udrea, un Kill Bill al politicii”

Concurs de ode, faza PDL Bucureşti: “Elena Udrea, un Kill Bill al politicii”

de Adriana Duţulescu    |    21 Noi 2010   •   14:07
Concurs de ode, faza PDL Bucureşti: “Elena Udrea, un Kill Bill al politicii”
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

1500 de membri de partid, împietriţi ca nişte marionete, au ocupat sala Unirii din Palatul Parlamentului, bine instruiţi să asigure unanimitatea pentru doamna Elena, dar mai ales urechi pentru potopul de ode revărsate din gurile pedeliştilor, care mai de care mai înfocat, care mai de care mai dornic să o satisfacă mai bine pe cea mai adulată femeie a ţării. Că doar a partidului ar fi prea puţin.

Doamna Elena, îmbrăcată sobru, în negru, dar sexi, mulat, cu tocurile chinuitor de înalte dar atât de la modă, a afişat pe tot parcursul sesiunii de elogii un extaz nemărginit, întrerupt doar de încăpăţânarea lui Vasile Blaga de a-i refuza cel mai dorit omagiu, cel al duşmanului, şI de impertinenţa lui Cristian Preda de a da un avertisment partidului – “aveţi grijă ce lideri vă alegeţi”.

Dar a fost prea puţin pentru a întuneca fericirea Elenei Udrea, pentru că la picioarele sale s-au făcut preş aproape toţI baronii PDL (cu excepţia lui Gheorghe Ştefan – Pinalty, care a dormit adânc, pe scenă, lângă Boureanu), şi chiar şi premierul Boc, care s-a ferit, vizibil, să o nemulţumească. "Sunt convins că şi în PDL de aici (de la PDL Bucureşti – n.r.) se dă ora exactă, semnalul pentru PDL a fost extrem de important pentru întreaga ţară", a spus Boc, după ce a vorbit, ignorat de toată sala, despre activitatea Guvernului şi o nouă ieşire din criză.

Mai pe sufletul doamnei a fost Ioan Oltean, care a dat noi valenţe, portocalii, evident, celebrei ziceri pesediste “Iliescu apare, soarele răsare”. "Organizaţia de la Bucureşti trebuie să redevină ce a fost, şi sunt absolut convins că ce se întâmplă astăzi prin alegerea noului preşedinte, al noului BP al PDL Bucureşti, organizaţia va redeveni ce a fost, organizaţia de prima mână, soarele PDL", a declamat Oltean.

Cristian Boureanu a gâdilat-o şI el pe blonda sufletelor pedeliste, spunând că  Elena Udrea reprezintă "motorul unei generaţii", reprezintă femeile curajoase care muncesc şi "care sunt chemate să dea ora exactă în politica românească".

Cea mai “fină” atingere a vanităţii doamnei Elena a fost adusă, culmea, de o femeie. Tot Blondă, motiv de fantezii pentru bărbaţii din sală. Raluca Turcan, încercând probabil să compenseze faptul că a depăşit-o, măcar ieri, pe Elena Udrea, la capitolul înălţimii tocurilor de la pantofi (cele două aflându-se într-o întrecere de-a cine dă ora exactă în modă), a spus: "Elena Udrea poate fi un veritabil Kill Bill al politicii româneşti".

Europarlamentarul Cristian Preda, care a refuzat, cu mult curaj, oferta Elenei Udrea de a deveni primvicepreşedinte al filialei Bucureşti, a avut şI tupeul de a refuza să se urce pe scena omagiilor, preferând să vorbească din sală, despre riscul de a alege lideri vulnerabili. "Vom avea nevoie de oameni care să intre în aceste bătălii nu ca să se justifice pentru lucrurile – fie calomnii, fie adevăruri – care au fost spuse deja despre ei. Vom avea nevoie de oameni care să fie convingători în mod natural, nu prin fardul pe care-l dau campaniile de comunicare..", a completat el.

Vasile Blaga, fostul lider de la Bucureşti, negru de nervi toată ziua, i-a stricat puţin serbarea doamnei Elena, avrtizând-o cădacă nu va câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, trebuie să-şI assume personal eşecul. “Elena, vreau să-ţi spun un lucru foarte clar, de mâine trebuie să ne gândim cu toţii cine va candidat pentru primăria generală a Capitalei, cine va candida pentru sectoare. Oprescu nu e uşor de bătut", a avertizat-o Blaga pe blondă. Avertismentul public al duşmanului său neîmpăcat putea fi înghiţit mai uşor de vedeta Blondă a PDL dacă marionetele din sală nu s-ar fi trezit brusc la viaţă şI nu i-ar fi prezentat lui Blaga propriul omagiu, sub formă de aplauze, prea fierbinţI şI prea îndelungate.

Teodor Baconschi s-a depăşit pe sine însuşI şI, totodată, aşteptările auditoriului, spunându-I Elenei Udrea că “trebuie să facă eforturi monumentale pentru ca nu cădea sub farmecul ei”, calificând-o pe viitoarea preşedintă a organizaţiei PDL Bucureşti drept “inteligentă, frumoasă, tenace” şi “cu anduranţă la mediul dezgustător al politicii româneşti”. “Eu, Elena, sunt foarte bucuros să lucrez cu tine. Trebuie să faci eforturi monumentale ca să nu cazi sub farmecul tău, în calitate de coleg. Eşti inteligentă, eşti frumoasă, eşti tenace, ai anduranţă la mediul general dezgustător al politicii româneşti şi nu te deranjează vecinătatea oamenilor de valoare, ceea ce înseamnă că vei putea face cu echipe de valoare şi PDL are probabil nevoie de acest lucru”, a declarat Baconschi, în cadrul conferinţei alegerilor pentru şefia PDL Bucureşti.

 

Udrea, preşedinte

Elena Udrea a câştigat şefia PDL Bucureşti cu 979 de susţineri "pentru" din 999 voturi, în condiţiile în care a fost singurul candidat pentru cea mai înaltă funcţie din organizaţie. Costică Canacheu şi Sorina Plăcintă au fost aleşi prim-vicepreşedinţi ai PDL Bucureşti, alături de Vasile Gherasim care va ocupa postul de secretar general al organizaţiei, în contextul în care Elena Udrea a fost validată în poziţia de preşedinte al PDL Bucureşti. Canacheu a obţinut 877 de voturi pentru şi 119 împotrivă, în timp ce Plăcintă a strâns 780 de voturi pentru şi 215 împotrivă. De asemenea, Vasile Gherasim a câştigat bătălia pentru postul de secretar general, în faţa lui Irinel Cristu şi a lui Dănuţ Liga, cu 577 de voturi pentru şi 344 împotrivă. În funcţia de trezorier a fost validat Horaţiu Ţica.

 

×
Subiecte în articol: bucuresti alegeri PDL Elena Udrea