x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cine sunt miniştrii de pe lista neagră a lui Dragnea

Cine sunt miniştrii de pe lista neagră a lui Dragnea

de Robert Kiss    |    20 Oct 2015   •   08:28
Cine sunt miniştrii de pe lista neagră a lui Dragnea
Sursa foto: Diana Oros

Social-democraţii au avut prima şedinţă a Biroului Permanent Naţional, după alegerile de duminică. Noua conducere a discutat despre proiectele viitoare ale partidului, dar şi despre o eventuală remaniere guvernamentală.

Cu mandatul de preşedinte validat de Congres, Liviu Dragnea le-a cerut colegilor să prezinte până săptămâna viitoare câte un proiect politic, l-a numit pe Marian Neacşu, liderul deputaţilor PSD, în funcţia de secretar interimar, până la prima şedinţă a Comitetului Executiv şi a dezvăluit că i-a cerut premierului Victor Ponta o analiză a activităţii miniştrilor din Guvern.

Executivul, sub lupă

„După o perioadă de funcţionare a acestui Guvern, a oricărui Guvern, este nevoie de această analiză, adică până la finalul anului. Dacă premierul va considera că are nevoie de o îmbunătăţire a activităţii într-un anumit domeniu sau nu, vom discuta şi dacă vom conveni acest lucru va avea tot sprijinul”, a declarat Liviu Dragnea.

De asemenea, preşedintele PSD a spus că va exista o analiză inclusiv la nivelul partidului. Afirmaţiile lui Dragnea survin pe fondul unor cereri venite din partea unor lideri din teritoriu, nemulţumiţi fie de prestaţia unor miniştri, fie de lipsa lor de vizibilitate în plan public. Zvonuri despre schimbarea ministrului de Justiţie, Robert Cazanciuc, au apărut încă din vară, dar scaunul i-a fost salvat inclusiv de sprijinul arătat de vicepremierul Gabriel Oprea, ce l-a invitat să se înscrie în UNPR. Dubii legate de prestaţia ca ministru au apărut şi în cazul ministrului Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu. Nici Mihai Tudose nu este sigur de funcţia sa, unii imputându-i faptul că a rămas o prezenţă foarte discretă în interiorul Executivului. Alte două nume vehiculate sunt cele ale lui Eugen Teodorovici, zvonuri despre schimbarea sa apărând din august, şi al lui Iulian Matache, de la Transporturi.

Prima şedinţă a conducerii proaspăt alese nu a fost lipsită de incidente. După ce a pierdut competiţia pentru un post de vicepreşedinte, Mihai Sturzu a fost împiedicat de portarul de la sediul din Kisseleff să participe la şedinţă pe motiv că nu face parte din structura de conducere. Sturzu, care s-a poziţionat încă de duminică împotriva noii conduceri a partidului, s-a arătat indignat de această atitudine, declarând că este membru al Biroului Permanent Naţional, din postura de preşedinte al Tineretului Social Democrat. „Am aflat că a fost un incident la intrare. Eu când am spus că partidul trebuie să îşi deschidă uşile, cred că au înţeles tocmai invers”, a comentat Dragnea.

Cele mai riscante portofolii din Guvernul Ponta

Eugen Teodorovici este al cincilea ministru de Finanţe din Guvernul Ponta, după Florin Georgescu, ce nu a dorit să stea mai mult de câteva luni, Daniel Chiţoiu, demis de Antonescu, Irina Petrescu, remaniată, şi Darius Vâcov, săltat de DNA. La Transporturi, Iulian Matache este al şaselea ministru, după Ovidiu Silaghi, Relu Fenechiu, Ramona Mănescu, Dan Şova şi Ioan Rus. Şova este acum cercetat penal, iar Fenechiu a fost condamnat la închisoare în dosarul Transformatorul.

Liviu Dragnea a subliniat faptul că în acest moment nu există o listă cu miniştrii care pot părăsi Guvernul şi că este posibil ca în urma analizei să nu se facă schimbări.
 

×