x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cum îşi driblează liberalii propriile reguli

Cum îşi driblează liberalii propriile reguli

de Marius Gîrlașiu    |    21 Apr 2016   •   19:40
Cum îşi driblează liberalii propriile reguli
Sursa foto: DORINA MATIS / AGERPRES FOTO

Trimis în judecată de DNA într-un dosar privind finanţarea ilegală a echipei de fotbal din oraş, primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat în fruntea urbei. Liberalul va candida ca independent pentru a dribla criteriile de integritate impuse de PNL. Tot ieri, DNA a anunţat că edilul şi fiul său sunt urmăriţi penal într-un nou dosar de corupţie.

 

De 16 ani primar în Târgu Mureş, Dorin Florea s-a lansat ieri în cursa pentru ce de-al cincilea mandat ca edil al oraşului. Liberalul va candida la locale sub masca independenţei, susţinut însă de PNL, tocmai pentru a “dribla” astfel criteriile de integritate impuse anul trecut de partidul Brătienilor. “Vă anunţ cât se poate de clar, scurt şi la obiect, că am hotărât să candidez pentru următorul mandat pentru că sunt lucruri atât de importante de la care nu pot lipsi. Candidez independent, pentru a respecta pe toată lumea, şi mai ales criteriile de integritate la care s-au angajat unele formaţiuni. Rămâne ca faptele să dovedească ce am făcut pentru oraş”, a recunoscut Florea. Fostul pedelist a evitat să candideze sub sigla PNL din cauza problemelor penale cu care se confruntă. În decembrie anul trecut, edilul a fost trimis în judecată de procurorii DNA fiind acuzat de abuz în serviciu într-un dosar privind finanţarea echipei de fotbal din Târgu Mureş cu bani de la bugetul local.

 

Pură coincidenţă?

De parcă n-ar fi fost de ajuns, tot ieri, chiar în ziua în care şi-a lansat candidatura la primărie, procurorii i-au mai dat o lovitură. DNA a anunţat că primarul Dorin Florea şi fiul său sunt urmăriţi penal într-un nou dosar privind fapte de corupţie. Concret, edilul este pus sub acuzare pentru luare de mită, în timp ce fiul său, Aurel, este cercetat penal pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, în acelaşi caz fiind urmărit şi omul de afaceri Mircea Nicolae Musgociu. “Nu ştiu cum să definesc coincidenţa asta, dar faptul că mă suspectează în urma unei delaţiuni a unei foste consiliere şi lider de partid, orice instituţie este normal să-şi facă datoria şi controalele. Am văzut ce acuze sunt, lucrurile pot fi probate uşor. Sper ca după ce studiază probele, DNA să vină să infirme aceste acuzaţii”, a comentat Dorin Florea. Liberalul se află în fruntea urbei din anul 2000, când a candidat la primărie din partea PNŢCD. În 2004, Florea a câştigat al doilea mandat după ce a candidat ca independent.

 

Dorin Florea, primar Târgu Mureş

"Pot să o iau ca o coincidenţă, mi-e frică să fac alte afirmaţii decât că e o pură coincidenţă. Mă afectează însă aceste acuzaţii, dar ce mă supără mai tare e că lucrurile puteau fi rezolvate mult mai repede, dacă mă chemau să dau explicaţii”

 

Jurnalul Naţional a anunţat luna trecută că liberalul Dorin Florea va candida ca independent la Primăria Târgu Mureş

×