x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta l-a demis pe Dan Mihalache, secretarul general adjunct al Guvernului

Ponta l-a demis pe Dan Mihalache, secretarul general adjunct al Guvernului

13 Noi 2012   •   10:48
Ponta l-a demis pe Dan Mihalache, secretarul general adjunct al Guvernului
UPDATE 11:37 - Dan Mihalache susţine că demisia sa din funcţie nu vine în urma declaraţiilor făcute de preşedintele Traian Băsescu şi nici afirmaţiilor sale cu privire la parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii.

"Asta (n.r. demisia din funcţie) este o ştire pe surse (...) da, confirmată, dar dl prim-ministru ar fi trebuit să spună că a fost o discuţie pe care noi am convenit-o împreună, în prezenţa preşedintelui Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, pentru că eu reprezint PNL în Guvern, discuţie care nu a avut în vedere niciun fel de declaraţii antiamericane, ci doar ideea că eu, fiind o persoană mai profilată politic, care vorbeşte şi la televizor şi la dvs în emisiuni, ar trebui să am o funcţie mai politică decât aceea de adjunct la SGG care e o zonă mai degrabă tehnică. Sper că nu există o legătură cu declaraţiile preşedintelui altfel aş fi foarte dezamăgit. Sunt convins că îmi voi găsi locul în structura guvernamentală pe altă poziţie. Am discutat şi despre asta cu premierul", a spus Mihalache, într-o intervenţie la Antena 3.

El a negat categoric că i s-ar fi reproşat declaraţiile făcute în legătură cu relaţiile dintre România şi SUA.

"Eu sunt un partizan al relaţiilor cu SUA şi, de altfel, de-a lungul timpului cred că am demonstrat lucrul acesta. Dar sigur că în măsura în care cineva îmi spune că relaţiile depind de nu ştiu ce preşedinte de agenţie, de nu ştiu care, eu spun şi cred că spun pe bună dreptate că parteneriatul strategic cu SUA are determinări, obiective mult mai importante decât acest lucru şi cred că am dreptate. Nu (n.r. mi-au fost reproşate declaraţiile) pentru că, sigur presa băsistă a încercat să scoată lucruri din context, eu ştiu foarte bine ce am spus şi am proprietatea cuvintelor'', a adăugat Dan Mihalache.

....................

Secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, a fost demis de premierul Victor Ponta. Demiterea demnitarului vine în urma declaraţiilor făcute de Mihalache la adresa preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate. Mihalache a fost înlocuit în funcţie de Andreea Lambru. Ea are 27 de ani, a fost director de cabinet al lui Radu Stroe, este secretar general adjunct al PNL şi director comercial la Sucursala de Administrare şi Întreţinere a Fondului Imobiliar a RA-APPS.

Dan Mihalache, acuzat de incompatibilitate de ANI, a declarat, vineri, că, dacă parteneriatul strategic încheiat de România cu SUA depinde în vreun fel de această instituţie, atunci "mai bine fără".

El a spus că îl va da în judecată pe şeful ANI, Horia Georgescu, referindu-se la acesta cu formula "această jigodie frustrată".

"Şeful politic al acestei instituţii este această jigodie frustrată numită Horia Georgescu", a spus Mihalache.

 Dan Mihalache a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de incompatibilitate.

Potrivit ANI, Sorin Dan Mihalache este acuzat că s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 10 mai 2012 - 8 iunie 2012, deoarece a exercitat simultan funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, cât şi funcţia de administrator în cadrul SC Dib Media Consultancy SRL, conform evidenţelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

De asemenea, Sorin Dan Mihalache a continuat să exercite calitatea de administrator în cadrul SC Dib Media Consultancy SRL, până în luna august 2012, aşa cum rezultă din documentele transmise de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Sorin Dan Mihalache a fost numit în mai secretar general adjunct al Guvernului, printr-o decizie a premierului Victor Ponta.

Mihalache are 40 de ani şi este originar din Timişoara. Absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti, Mihalache este consilier al preşedintelui PNL, Crin Antonescu.



×