x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Daniel Constantin va discuta la Bruxelles despre embargoul impus de Rusia asupra importurilor de produse agricole din UE

Daniel Constantin va discuta la Bruxelles despre embargoul impus de Rusia asupra importurilor de produse agricole din UE

de Agerpres    |    03 Sep 2014   •   16:58
Daniel Constantin va discuta la Bruxelles despre embargoul impus de Rusia asupra importurilor de produse agricole din UE

O delegaţie a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, condusă de vicepremierul şi ministrul de resort Daniel Constantin, se va deplasa, joi, la Bruxelles, pentru a participa la Reuniunea extraordinară a Consiliului Uniunii Europene (Agricultură şi Pescuit) pe tema interdicţiei impuse de Federaţia Rusă asupra importului de produse agricole din Uniunea Europeană.

Potrivit unui comunicat al MADR, în cadrul reuniunii extraordinare a Consiliului Uniunii Europene din data de 5 septembrie, se doreşte analizarea şi identificarea problemelor şi posibilelor măsuri menite să vină în sprijinul fermierilor afectaţi de embargo.

De asemenea, în marja Consiliului, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale organizează, joi, la sediul Parlamentului European (PE), conferinţa cu tema 'Politica Agricolă Comună - promovarea şi marketingul produselor cu tradiţie', urmată de o degustare de mici, brânzeturi, vin şi bere româneşti, eveniment la care sunt invitaţi membri ai PE, comisari europeni şi reprezentanţi ai Comisiei Europene.

După alocuţiunea susţinută de vicepremierul Daniel Constantin, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, şi ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar Mihnea Motoc, reprezentant permanent al României pe lângă Uniunea Europeană, vor avea intervenţii pe această temă.

MADR reaminteşte că, în data de 5 iunie 2014, a fost publicat în Jurnalul Oficial al UE nr. L166/11 Regulamentul Comisiei nr. 601/2014 care amendează Anexa II la Regulamentul 1333/2008 în ceea ce priveşte categoriile de carne şi utilizarea anumitor aditivi alimentari în preparatele din carne.

Regulamentul 601/2014 al Comisiei prevede, printre altele, fabricarea pastei de mici după reţeta originală şi comercializarea micilor realizaţi din aceasta pe piaţa naţională, dar şi la nivel european.

MADR precizează că Regulamentul 601/ 2014 a intrat în vigoare la data de 25 iunie 2014. 

×
Subiecte în articol: embargo rusesc daniel constantin