x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Denunţătorul lui Dragnea s-a dezlănţuit la DNA

Denunţătorul lui Dragnea s-a dezlănţuit la DNA

de Marius Gîrlașiu    |    20 Oct 2017   •   10:15
Denunţătorul lui Dragnea s-a dezlănţuit la DNA
Sursa foto: DIANA OROS

Vicepreşedintele PSD Teleorman din perioada 2009-2012, Romică Părpălea, s-a prezentat ieri la sediul DNA pentru a oferi detalii despre relaţia lui Liviu Dragnea cu celebra firmă Tel Drum, abonată la contrac­tele cu statul. Părpălea, care este denunţătorul lui Dragnea în dosarul „Referendumul”, a depus plângeri penale împotriva şefului PSD şi a ministrului de Interne, Carmen Dan.

Fostul vicelider al pesediştilor teleor­măneni a depus pe 20 iulie o sesizare referitoare la legăturile lui Liviu Dragnea cu societatea Tel Drum, iar ieri şi-a susţinut plângerea în faţa procurorilor anticorupţie. Romică Părpălea a precizat că în perioada în care conducea Consiliul Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea i-ar fi oferit firma lui Marian Fişcuci, fost coleg de liceu cu actualul lider PSD. „Eu semnalam încă din 2012 că în spatele Tel Drum se află familia Dragnea. În privinţa privatizării Tel Drum, după ce Consiliul Judeţean a făcut investiţii foarte mari, domnul Dragnea, printr-o semnătură simplă, fiind preşedintele CJ Teleorman, a oferit această societate puternică unui apropiat care era preşe­dinte executiv la PSD, care eu am cola­borat foarte bine cu el, Fişcuci Marian. Am observat că domnul Dragnea pe toate posturile de televiziune spune că nu îl cunoaşte pe Marian Fişcuci. Sunt fotografii”, a spus Romică Părpălea. El a mai spus că celebra Tel Drum ar fi girat cu proprietăţi mobile şi imobile pentru credite care ar fi fost făcute de fiul lui Liviu Dragnea. „Acum vă întreb omeneşte: Ce legătură ar fi între Tel Drum, Dragnea şi fiul dumnealui? Pe dumneavoastră vă poate gira la un credit o societate care nu vă cunoaşte? În momentul în care ai girat cu toate bunu­rile mobile şi imobile, înseamnă că acele bunuri sunt ale tale. A mers la o bancă şi au făcut foarte multe împrumuturi. Se laudă domnul Dragnea că băiatul dumnealui la vârsta de 28 de ani este foarte deştept şi a făcut foarte multe afaceri. Unde putea să facă afaceri? În Teleorman? Când e sărăcie lucie, e ultimul judeţ din România la 85 de kilometri de capitala României", a acuzat Părpălea.

O acuză şi pe Carmen Dan

Întrebat ce acuzaţii îi aduce lui Dragnea, fostul pesedist a susţinut că ar fi vorba despre fapte de corupţie, mai precis trafic de influenţă şi abuz în servicu. „Haideţi să vedem. Dacă toate aceste beneficii ale Tel Drum s-au întors în cadrul familiei Dragnea, ce înseamnă? Adică a beneficiat direct”, a arătat acesta. Părpălea a depus plângere penală şi împotriva ministrului de Interne Carmen Dan, fost prefect de Teleorman în perioada martie 2014-decembrie 2016. Părpălea o acuză pe aceasta de abuz în serviciu, trafic de influenţă şi luare de mită. „Dumneaei trebuie să se gândească la miliardele pe care le-a oferit celor din aparatul propriu în perioada în care era prefect de Teleorman (…) la persoanele care au fost în comisiile fondului funciar în anumite localităţi, dacă a ştiut sau n-a ştiut, cum le-a dat girul. Din declaraţia unui primar am înţeles că ar fi mers şi la dum-neaei nişte sume de bani ” , a acuzat denunţătorul lui Dragnea.

Liviu Dragnea a fost prefect de Teleorman în perioada 1996-2000. Ulterior, a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, funcţie pe care a ocupat-o timp de 12 ani, până în decembrie 2012 când a intrat în Parla­ment, ca deputat, pe listele USL. Liderul PSD a negat întotdeauna orice legătură cu firma Tel Drum

×
Subiecte în articol: Romică Părpălea