x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică DNA l-a scos din joc pe Ludovic Orban. Cine urmează?

DNA l-a scos din joc pe Ludovic Orban. Cine urmează?

de Marius Gîrlașiu    |    12 Apr 2016   •   07:57
DNA l-a scos din joc pe Ludovic Orban. Cine urmează?
Sursa foto: POZIUMSCHI.*

Candidatul liberal la Primăria Capitalei, deputatul Ludovic Orban, şi-a retras candidatura la Primăria Generală şi a demisionat din funcţiile de vicepreşedinte al PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Orban a fost pus sub control judiciar într-un dosar în care procurorii DNA îl acuză că i-ar fi cerut unui om de afaceri 50.000 de euro pentru a-şi promova imaginea prin două posturi de televiziune.

“Atâta timp cât a început urmărirea penală împotriva mea, atâta timp cât s-a dispus măsura controlului judiciar împotriva mea, îmi retrag candatura de la funcţia de primar general din partea PNL”, a anunţat Ludovic Orban la ieşirea din sediul DNA. Imediat, a venit comunicatul sec al procurorilor. Pe 20 martie, deputatul liberal i-ar fi cerut unui om de afaceri suma de 50.000 de euro, precizând că va da banii unor persoane influente din două posturi de televiziune pentru a-şi promova imaginea în campania electorală. DNA susţine că omul de afaceri a acceptat să-i plătească banii, cu gândul că deputatul va interveni pentru a-l ajuta în afaceri. “După cum bine ştiţi, PNL a susţinut permanent lupta împotriva corupţiei, a susţinut permanent în toate ocaziile în Parlament şi alte situaţii solicitările formulate de DNA, de Justiţie şi nu voi face nicio excepţie în acest caz”, a explicat Orban după “invitaţia” procurorilor. “Nu vedeţi că e o diferenţă de masură între noi şi PSD? La PSD cine este urmărit penal candidează, cine are probleme cu acele coduri de integritate candidează. La PNL nu se întâmplă acest lucru”, a atacat co-preşedintele Alina Gorghiu. Asta în condiţiile în care liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat ieri, după şedinţa BPN, că Olguţa Vasilescu va fi în continuare candidatul social-democraţilor la Primăria Craiova, în ciuda urmăririi penale în dosarul DNA.

 

Zvonurile circulau pe internet

În uşa DNA-ului, Orban şi-a anunţat retragerea din conducerea PNL, dar şi din funcţia de vice al Camerei Deputaţilor. Zvonurile privind retragerea lui Orban circulau însă de mai multe zile în mediul online, mai ales că deputatul ar fi fost “împins” să candideze împotriva voinţei sale de către conducerea partidului. Deputatul este al doilea candidat al PNL care se retrage din cauza problemelor penale. Acelaşi scenariu l-a urmat şi senatorul Andrei Volosevici, candidatul partidului pentru Primăria Ploieştiului. Volosevici şi-a retras ulterior candidatura, după ce procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele său pentru abuz în serviciu. Orban a fost lansat în cursa pentru Bucureşti pe 22 februarie în locul lui Cristian Buşoi, candidatul iniţial anunţat de liberali, dar retras din cauza scorului slab din sondaje. Buşoi ar putea reveni în ecuaţie după retragerea lui Orban.

“Atât timp cât sunt implicat într-un proces de natură penală, nu pot să mă prezint în faţa cetăţenilor să le cer votul. Nu mă suspend sau autosuspend, pur şi simplu îmi dau demisia. Eu nu mă joc cu viaţa politică şi cu activitatea publică”

 

×