x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea cere sesizarea CJUE în procesul în care cotestă congresul PSD

Dragnea cere sesizarea CJUE în procesul în care cotestă congresul PSD

de Ion Alexandru    |    18 Oct 2019   •   11:55
Dragnea cere sesizarea CJUE în procesul în care cotestă congresul PSD

Fostul lider social-democrat, Liviu Dragnea, solicită sesizarea Curții de Justiție a uniunii Europene (CJuE), în dosarul în care a cerut Curții de Apel București invalidarea noii conduceri a partidului. Instanța urmează să decidă dacă sesizează CJuE, la termenul care va avea loc în 31 octombrie.

Reamintim că Liviu Dragnea a formulat, recent, un apel împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti prin care a respins, în data de 9 august, cererea de intervenție depusă de fostul lider al partidului referitoare la deciziile de la Congresul PSD, confirmând astfel noua conducere social democrată. În acțiunea înaintată, Dragnea invoca chiar dizolvarea formațiunii. La acel moment, instanța de fond a admis cererea PSD, a încuviințat modificările de statut şi a respins toate cererile de intervenție, printre acestea numărându-se şi cea a fostului lider PSD Liviu Dragnea.

Acesta susține că, având în vedere că prin decizia sa de condamnare la 3 ani şi 6 luni de închisoare, Înalta Curte de Casație şi Justiție a statuat şi că Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica, cele două angajate ale DGASPC Teleorman, au comis fraudă lucrând de fapt la PSD Teleorman, sunt create premisele care duc la concluzia că organizația de partid PSD Teleorman trebuie dizolvată, dizolvarea constituind modificare de statut, modificare care trebuie astfel comunicată Tribunalului Bucureşti.

×