x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea crede că PNL şi USR vor frauda alegerile

Dragnea crede că PNL şi USR vor frauda alegerile

de Marius Gîrlașiu    |    22 Noi 2016   •   20:59
Dragnea crede că PNL şi USR vor frauda alegerile
Sursa foto: DIANA OROS

Condamnat definitiv pentru fraudă electorală la Referendumul din 2012, Liviu Dragnea susţine că PNL şi USR se pregătesc să fraudeze alegerile parlamentare cu ajutorul premierului Dacian Cioloş. Liderul social-democrat anunţă vremuri grele pentru preşedinte şi premier în cazul în care PSD va câştiga alegerile. “Vor plăti pentru tot răul pe care l-au făcut!”, promite şeful PSD.

Doi ani de închisoare cu suspendare este sentinţa primită de Liviu Dragnea în luna aprilie, în cazul Referendumului din 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu. Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Dragnea ar fi coordonat la acea vreme un sistem informatic complex, în care a implicat mai multe persoane, cu scopul de a frauda rezultatele privind participarea la vot. Liderul PSD se consideră şi astăzi nevinovat şi aşteaptă motivarea deciziei ÎCCJ pentru a-şi căuta dreptatea la CEDO. La şapte luni distanţă de la sentinţa definitivă a Instanţei Supreme, Liviu Dragnea îi suspectează pe liderii PNL şi USR că vor frauda alegerile parlamentare în cârdăşie cu premierul Dacian Cioloş.

 

Cioloş i-a răspuns ironic

“Ministerul de Interne este condus de apropiatul lui Dacian Cioloş (n.r. - Dragoş Tudorache, fostul şef al Cancelariei premierului). Autoritatea Electorală Permanentă a rămas fără conducător. AEP este cea care după alegeri centralizează voturile şi repartizează mandatele pe baza unui soft la care noi deocamdată nu avem acces”, a acuzat liderul PSD, care susţine că liberalii umblă cu “pungi cu mită electorală în Prahova şi alte judeţe”. Replica premierului a venit la scurt timp, într-un mesaj postat pe Facebook. “Am înțeles că domnul Liviu Dragnea este îngrijorat de posibila fraudare a alegerilor parlamentare. Știu că dumnealui este un om cu experiență în organizarea alegerilor și mai știu că, în trecut, nu totul a mers bine din acest punct de vedere. Vă asigur însă că acest guvern sprijină Justiția să-și facă treaba, tocmai pentru ca tentativele de intimidare să nu-și mai aibă locul într-o campanie electorală”, a scris Cioloş pe pagina de socializare.

 

Liviu Dragnea, preşedinte PSD: Dacă vom câştiga alegerile vom face ceea ce am promis cu USL, dar din păcate USL s-a rupt. Vom face dreptate până la capăt. Să plăteasă toţi pentru tot răul pe care l-au făcut. Toţi! Indiferent despre cine e vorba.

×