x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Nu am ştiut că Alina Gorghiu e avertizor. Mi se pare grav că o doamnă îi dictează preşedintelui României ce să facă

Dragnea: Nu am ştiut că Alina Gorghiu e avertizor. Mi se pare grav că o doamnă îi dictează preşedintelui României ce să facă

28 Aug 2016   •   23:28
Dragnea: Nu am ştiut că Alina Gorghiu e avertizor. Mi se pare grav că o doamnă îi dictează preşedintelui României ce să facă
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că i se pare grav faptul că Alina Gorghiu, copreşedinte PNL, îi dictează preşedintelui Klaus Iohannis ce să facă, în condiţiile în care aceasta a precizat recent că Dragnea nu va ocupa funcţia de prim-ministru al României atâta timp cât actualul şef al statului va rămâne la Cotroceni.

"În primul rând, nu am ştiut că doamna e avertizor. Ştiam că e semi-preşedinte la un partid. În al doilea rând: dincolo de penibilul intervenţiei şi al declaraţiei, mie mi se pare foarte grav că o doamnă - indiferent cum o cheamă - îi dictează preşedintelui României ce să facă sau - şi mai grav - ce să nu facă. Pentru că nu este o declaraţie oficială de la Cotroceni. Dacă va apărea, o comentez fără ezitări. În al treilea rând: (...) noi vom discuta de variante de prim-ministru de la PSD doar după alegeri. Pe noi ne interesează să vorbim despre ce facem pentru România", a precizat Dragnea, la Antena 3.

Întrebat dacă există posibilitatea ca PSD să formeze un guvern cu PNL şi să îl susţină pe Dacian Cioloş pentru funcţia de premier, Dragnea a precizat, "pentru a suta oară" cum a spus el, că răspunsul său este unul negativ.

Pe de altă parte, el a susţinut că împotriva PSD se desfăşoară un război hibrid.

"Noi avem experienţa lui 2009 - guvernare PDL-PSD, cu Emil Boc prim-ministru. După şapte-opt luni, PSD a plecat din Guvern. Pentru că era o incompatibilitate între cele două partide, cele două abordări politice, economice, sociale. Aşa este şi între PSD-ul de azi şi PNL-ul de azi. (...) PNL-ul condus de Crin Antonescu nu are aproape nicio legătură cu PNL-ul de astăzi şi vorbesc aici în primul rând de abordare şi de modul în care pot relaţiona cei de la PNL cu orice altă formaţiune politică, inclusiv în relaţii interumane", a spus el.

Întrebat dacă PSD ar putea avea şi un alt partener, în afara ALDE, pentru a-şi asigura o eventuală majoritate după alegerile parlamentare, Dragnea şi-a exprimat îndoiala legată de faptul că UDMR se va alia cu PNL.

"Eu am văzut în Parlament, cel puţin în ultima lună din sesiunea trecută: UDMR a votat - sigur pentru proiectele de legi importante şi alte hotărâri ale Parlamentului - împreună cu noi. Şi am sesizat o relaţie destul de rece între UDMR şi PNL. Nu zic că noi vom face alianţă cu UDMR, dar nu i-aş pune aşa de sigur lângă PNL", a declarat Dragnea.

Liderul PSD a precizat, de asemenea, că nu susţine propunerea colegului său de partid, Eugen Nicolicea, vizând prelungirea mandatului actualului Parlament cu trei luni.

"Orice amânare a datei alegerilor micşorează sau - 11 decembrie - elimină posibilitatea ca în 2016 să se poate face bugetul pentru 2017. Asta înseamnă că nu poţi să intri de la 1 ianuarie cu alocările bugetare pentru România. 2017 este un an foarte important şi va fi un an foarte complicat din punct de vedere economic şi social", a explicat el. www.agerpres.ro

×